Lindgren: ‘Trots om weer Ajacied te zijn’

Rasmus Lindgren is één van de vele Zweden die naar Ajax zijn gekomen. Lindgren die op 29 november 1984 werd geboren in Landskrona is achterfamilie van Astrid Lindgren, de schrijfster van vele kinderboeken waaronder het wereldberoemde Pipi Langkous. En daar houdt ook alle vergelijking op; op de tribune hebben we hem nog nooit een paard op zien tillen.

De belangstelling van Ajax in Rasmus Lindgren kwam voor de middenvelder zelf als een complete verrassing. Lindgren is afkomstig uit de jeugd van de Amsterdammers, maar mocht na vier wedstrijden in het seizoen 2004/2005 vertrekken. Afgelopen transferperiode werd hij voor tweeënhalf miljoen euro echter weer teruggekocht van FC Groningen.

Hoewel de Zweed tevreden was over zijn eigen prestaties bij Groningen, had hij een overgang naar de hoofdstad niet aan zien komen. “Ik wist dat ik goed bezig was gedurende een langere periode, er gingen geruchten over interesse van clubs, maar Ajax zat daar niet bij”, aldus Lingren in Sportweek. “Ik had het niet verwacht.”

Dat hij daarvoor FC Groningen halverwege het seizoen moest verlaten deed hem pijn, maar hij wilde deze kans niet laten schieten. “Ik ben met pijn in mijn hart vertrokken. Ik waardeer de trainer, de ploeggenoten en de supporters enorm. Maar ja, als je zo’n kans krijgt, moet je dit pakken. De trainer vond het jammer dat ik wegging, maar hij gunde het me. Vond dat ik het verdiende. Dat vond ik mooi van hem.” En ja het klopt, ik ben trots dat ik weer Ajacied ben.

Related posts