Kritiek heeft Jaakke geraakt

John Jaakke kijkt met weinig plezier terug op zijn afgelopen periode als voorzitter van Ajax. “Er is veel over me heen gekomen”, zegt Jaakke donderdag in De Telegraaf. “Het belang van Ajax stond in mijn ogen voorop, maar in de media werd keihard op de man gespeeld. Ik vond het buiten alle proporties. In die zin heeft het me wel geraakt.”

Jaakke stemde dinsdagavond tijdens de ledenvergadering evenals medebestuursleden Hennie Henrichs en Joop Saan in met het verzoek van de ledenraad om voor het einde van dit seizoen te vertrekken. Zelf was hij ook al van plan de handdoek te werpen. “Bij een nieuwe start en een nieuw model horen ook nieuwe mensen”, vervolgde Jaakke. “Een goed moment om het stokje over te geven. In het nieuwe bestuursmodel zal de algemeen directeur het boegbeeld van de vereniging zijn. Ik was zelf ook een voorstander van een nieuwe structuur. Laten we een keuze maken, heb ik gezegd, nou, dat heeft de ledenraad gedaan. En dan moet je de algemeen directeur ook de ruimte geven om het op zijn manier in te vullen.” Jaakke gaat vrijdag kort op vakantie en vervolgt dan zijn werkzaamheden bij Ajax.

Related posts