‘Ajax is fantastisch voor ons’

Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen ontwikkelden zich dit seizoen tot twee belangrijke basiskrachten bij Ajax. Dit tot grote tevredenheid van beide Belgische internationals. Ze voelen zich thuis in Amsterdam.

“Ik zal hier voorlopig ook niet snel meer weggaan”, vertelt Vertonghen tegenover het AD. “Ja, als Real Madrid komt, zoals bij Royston Drenthe, dan wordt het anders. Maar ik zal Ajax voor weinig clubs verlaten. Ik voel mij hier helemaal thuis.”

“Ik ben voor niemand bang en voel mij sterk bij Ajax”, vult Vermaelen aan. “Dat meedogenloze zit wel in mij. Dit is mijn beroep en ik doe er alles voor. Heb niet voor niets mijn land op jonge leeftijd verlaten. Maar het was de goede keuze. Ik ben Nederland gaan waarderen en voel mij thuis.”

Bij Vertonghen leeft hetzelfde gevoel. “Ik ben helemaal vernederlandst. Als ik drie dagen in mijn Belgische dorp ben dan wil ik graag weer terug naar Amsterdam. Ik ben een stadsmens geworden en vind het hier fantastisch.”

Related posts