Ontstemde Luque hekelt reserverol

Op persoonlijk vlak heeft Albert Luque het naar zijn zin in Amsterdam, maar de aanvaller van Ajax geeft openlijk toe dat hij professioneel gezien wél betere momenten heeft gekend. De Spanjaard is ontsteld over het feit dat hij niet voorkomt in de plannen van Adrie Koster.

Ik speelde goed, ik scoorde en we wonnen”, blikt Luque terug op zijn eerste maanden in Nederland “Maar sinds de eerste keer dat het team met mij als basisspeler verloor (3-1 van NAC, red.), ben ik alleen nog wisselspeler geweest. Ik ben al ruim twee maanden bankzitter en ik mag slechts af en toe invallen.”

Koster is van mening dat Luis Súarez meer rendement heeft en dat een aanvalslinie met Suárez én Luque de tegenstander te veel ruimte laat voor counters. Luque zegt dat hij nooit een verklaring heeft gekregen voor zijn rol als bankzitter. “Koster heeft nooit iets tegen me gezegd. De relatie die we hebben is puur die van speler tot trainer. Ik doe mijn best, meer kan ik niet doen. De trainer beslist.”

“Als de trainer het nodig vindt om een verklaring te geven, doet hij dat wel. Maar ik denk dat hij geen argument heeft om me zo lang niet te laten spelen. Ik heb bij Deportivo La Coruña in de Champions League gespeeld als linksbuiten, ik heb bij het Spanje op het WK gespeeld achter de spits en ik kan ook als rechtsbuiten of centrumspits uit de voeten. Ik geloof dat ik deze ploeg met heel veel dingen kan helpen.”

“Ik denk dat de beslissing om mij te passeren onrechtvaardig is”, besluit Luque zijn relaas tegenover een GPD-dagblad. “Ik probeer elke mogelijkheid aan te grijpen om terug te keren in het elftal. Ik vecht terug en wil geen problemen in de ploeg, want ik ben niet iemand die problemen veroocrzaakt. Ik heb een schoon geweten. En ik heb een contract tot 2010.”

Related posts