Emanuelson baalt van reserve-rol maar wil geen herrie schoppen

Dat Urby Emanuelson niet aan zijn beste seizoen bezig is kan zelfs een blinde zien. In de winterstop kon hij ondanks de mindere prestaties vertrekken naar onder andere Tottenham Hotspur en AS Roma, maar Ajax wilde de verdediger niet laten gaan. Vorig jaar klaagde hij nog over gebrek aan concurrentie op zijn positie. Lange tijd mocht hij dit jaar blijven aantobben, hoofdzakelijk door blessures in de verdediging van Ajax. De manier waarop hij zijn treffer tegen Vitesse vierde, alsof hij zijn gelijk wilde halen tegenover iedereen, deed toch wel de tenen krommen. Al weken speelde hij als een natte krant en bij beide Vitesse-goals ging juist hij WEER niet vrijuit. Bescheidenheid was op zijn plaats geweest.

Inmiddels is hij dan toch zijn basisplaats kwijtgeraakt. Thuis tegen PSV (2-0 nederlaag) en uit tegen Roda JC (2-1 nederlaag) moest hij genoegen nemen met een invalbeurt. “Maar ik blijf positief”, zegt Emanuelson in Sportweek. “Ajax heeft er niets aan als ik herrie ga schoppen. Ik moet loeren op mijn kans.” Desalniettemin had hij niet verwacht op de bank te belanden. “Ik had een minder fase achter de rug, maar had wel het idee dat ik me aan het oprichten was. Het ging best redelijk tegen FC Utrecht en Vitesse, maar ja… de trainer bepaalt.”

Tussen de wedstrijden tegen PSV en Roda JC moest de linksback halsoverkop naar Kroatië reizen. Bondscoach Marco van Basten riep hem vanwege de vele blessuregevallen alsnog op, terwijl hij eerder buiten de selectie was gelaten. “Ik denk dat het EK heel ver weg is bij mij. Ik richt me daarom puur op Ajax.”

Related posts