Rode kaart tegen PSV kost Davids twee wedstrijden (feyenoord en Roda JC)

Edgar Davids heeft een dag na zijn rode kaart al de straf gekregen. De Ajax-aanvoerder moet twee duels toekijken als straf voor zijn domme charge op Edison Mendéz. Scheidsrechter Jan Wegereef stuurde Davids in de blessuretijd van het duel met PSV (0-2) van het veld nadat de middenvelder was met twee benen vooruit ingekomen op Mendéz. De Ajax-aanvoerder solliciteerde kort daarvoor al naar een rode kaart door keihard door te gaan op Jefferson Farfán. De PSV-spits moest de overtreding bekopen met een kneuzing.

De KNVB-tuchtcommissie kwam met een schorsing voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Davids heeft deze straf inmiddels al geaccepteerd, zodat hij de duels met Feyenoord en Roda JC mist.

Related posts