Heitinga ‘Ik beslis voordat het EK begint over mijn toekomst’

Premier League, Primera División, Serie A of wellicht de Bundesliga. John Heitinga is er nog niet uit en hult zich nog altijd in stilzwijgen. In een interview op de officiële website van Ajax benadrukt de verdediger weer dat hij vóór aanvang van het EK een beslissing zal nemen. “Ik concentreer me nu nog gewoon helemaal op Ajax”, vertelt de Oranje-international. “Er kunnen hier dit seizoen nog mooie dingen gebeuren. We hebben een ijzersterk elftal en doen nog volop mee voor het landskampioenschap. De titel is zó belangrijk. Ik heb het gelukkig al twee keer mee mogen maken. Een kampioenschap is prachtig en je plaatst je natuurlijk meteen voor de Champions League.”

“Ik beslis voordat het EK begint over mijn toekomst”, stelt Heitinga. “Nu ben ik er nog niet uit. Misschien vertrek ik, maar het kan ook zijn dat ik bij Ajax blijf. Ik loop hier al sinds mijn zevende jaar rond, heb ontzettend veel meegemaakt. Mijn hart is rood-wit en ik voetbal hier ook nog altijd met heel veel plezier.”

Heitinga liet eerder al weten dat hij zijn besluit niet laat afhangen van anderen. “Het begint te kriebelen, maar dat heeft niets met de verhalen van Wesley Sneijder of anderen te maken. Ik zit nu zeven jaar in het eerste en daarvoor zeven jaar in de jeugd. Ik sluit niets uit. Ik weet alleen dat ik dit seizoen bij Ajax afmaak.”

Related posts