Ajax-supporter vast voor softdrug-bezit in Dubai

Tijdens het recente verblijf van Ajax in Dubai is een supporter gearresteerd op verdenking van het in het bezit zijn van softdrugs, zo meldt Miel Brinkhuis (woordvoerder van Ajax) op Ajax.nl.

Wat is er precies gebeurd?
,,Onze eigen veiligheidscoördinator en een medewerker van de Amsterdamse politie, die beiden mee waren naar Dubai, werden door andere meegereisde supporters op de hoogte gebracht van de arrestatie. Zij zijn, nadat ze dit bericht hoorden, gelijk naar de lokale politie gegaan. Toen ze gehoord hadden dat het bericht bleek te kloppen, hebben zij contact opgenomen met de consul.”

Voelt Ajax zich dan verantwoordelijk?
,,Nee, maar we voelen ons wel betrokken. Wat we altijd doen bij buitenlandse reizen is de meereizende supporters zo goed mogelijk informeren over wat er in het land van bestemming anders is dan in Nederland. Echter, wij weten van tevoren niet wie er allemaal mee reizen, mits het gaat om supporters die via Ajax met door ATP georganiseerde reizen mee gaan. In dit geval blijkt het te gaan om een supporter die op eigen gelegenheid naar Dubai is gereisd. Maar dat maakt onze betrokkenheid met deze jongen niet minder.”

Wat heeft Ajax gedaan?
,,Zoals gezegd zijn er ter plekke al pogingen ondernomen om hem te helpen. Het systeem aldaar staat slechts vijf minuten contact per half jaar toe, en die vijf minuten wilden wij aan zijn meereizende vriend dan wel aan de familie gunnen. Wij hebben vooral contact onderhouden met de lokale overheid en de consul. Eenmaal in Nederland hebben we de politie Amsterdam gevraagd wat zij kunnen betekenen, qua bemiddeling bijvoorbeeld. Maarten Fontein en John Jaakke hebben in Dubai kennisgemaakt met de Nederlandse ambassadeur. Maarten heeft vandaag gebeld met hem om over deze zaak te praten.”

Is er al contact geweest met de familie?
,,Ajax heeft een kopie ontvangen van de brief die zijn moeder in een aantal talen naar diverse instanties heeft gestuurd. Daarnaast heeft een medewerker van Ajax contact gezocht met de familie van de gearresteerde supporter. Want het is natuurlijk verschrikkelijk wat zij moet doorstaan.”

Bron: Ajax.nl

Related posts