Vanaf seizoen 2009-2010 eerder beginnen, langere winterstop?

Volgens competitieleider Bert van Oostveen is de kans groot dat vanaf het seizoen 2009 / 2010 de competitie al in juli zal aanvangen. Dit vertelt hij vandaag in het Algemeen Dagblad. De reden hiervoor is de nieuwe opzet van de Europese toernooien dat seizoen. Zo zullen Nederlandse clubs die in het seizoen 2009 / 2010 zijn geplaatst voor de UEFA Cup al in juli kwalificatiewedstrijden moeten spelen. Eind juli staat dan tevens de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League op het programma.

Op verzoek van het technisch platform met daarin onder andere Marco van Basten, Martin van Geel, Fred Rutten, Marcel Brands en Danny Blind zal de competitie dan ook eerder moeten beginnen. “De ervaring leert immers dat een ploeg wedstrijdritme nodig heeft om goed te presteren in een Europese voorronde. Zo is Ajax mede vanwege een gebrek daaraan twee jaar achter elkaar al in de voorronde uitgeschakeld” aldus Van Oostveen.

Doordat de competitie al in juli zal aanvangen zullen er weken overblijven. Deze weken zullen worden gebruikt om de winterstop te compenseren. Hierdoor zal de winterstop waarschijnlijk 5 of 6 weken worden in tegenstelling tot de 2 van dit jaar.

Related posts