Huntelaar heeft goed voornemen voor 2008

Klaas Jan Huntelaar heeft zich voorgenomen in 2008 de grens van 35 doelpunten te passeren aldus Huntelaar tegenover Ajax TV. “Daar overheen gaan zou fantastisch zijn.” Ook laat Huntelaar weten dat hij 25 doelpunten de ondergrens vindt. Wanneer men naar de statistieken kijkt wordt het voor The Hunter geen probleem om aan 25 goals te komen, tenzij hij een blessure oploopt.

Toch vindt de aanvaller het ieder jaar weer lastig zich aan te passen aan zijn medespelers. “Het is lastig dat er ieder seizoen spelers vertrekken die dicht bij mij in de buurt staan”, aldus Huntelaar. “Bepaalde automatismen verdwijnen daarmee. Je weet van elkaar wat je wil en dan is het lastig dat er spelers vertrekken. In vergelijking met vorig jaar vertrokken Perez, Sneijder, Babel en De Mul. En het jaar daarvoor was het precies hetzelfde. Toen vertrokken Rosenberg en Rosales. Zo gaat dat in het Nederlands voetbal.”

Over de vraag wat het belangrijkste is wat hij de afgelopen periode heeft geleerd, hoeft Huntelaar niet lang na te denken. “Vertrouwen op je eigen kwaliteiten”, zegt hij. “En gewoon voetballen en niet te veel nadenken. Ik denk soms wel eens te veel na, misschien is het beter om gewoon niet na te denken.”

Ook krijgt Huntelaar de vraag of hij inderdaad zo nuchter is als het lijkt. “Ja, dat zeggen ze altijd omdat ik uit het oosten kom. Van buiten misschien wel, maar van binnen niet altijd. Dat uit zich dan wanneer iets je niet zint of dat je iets niet in handen hebt, en dan voel je een bepaalde frustratie van binnen”, aldus de in Drempt geboren speler.

Tegenover Ajax TV geeft de topschutter tevens aan dat hij graag waardering krijgt voor zijn prestaties. “Iedereen wil waardering, maar het is niet zo dat het verering moet zijn. Een bepaalde hysterie hoeft voor mij niet.”

Related posts