Trommelverbod bij NAC Breda

Jaja jullie lezen het goed; NAC heeft in het stadion een trommelverbod ingesteld, dus laat 24 februari je trommeltje maar thuis! Wij zijn dan weer nieuwsgierig hoever ze gaan met die trommels, zijn boterhamtrommels ook verboden? Een grote pan met een stok zou dan weer moeten mogen want dat is geen trommel. Lees het onderstaande bericht maar eens goed. Je blijft lachen met die reserve-belgen.

Supporters van bezoekende clubs mogen in het stadion van NAC voortaan geen trommels meer meenemen. Fans van NAC hebben bij de club aangegeven zich te ergeren aan het lawaai. NAC had al het beleid dat trommels alleen werden toegestaan als er minstens 200 supporters met de tegenpartij zouden meereizen.

Meerderheid
De Bredase eredivisieclub heeft een enquête gehouden onder de eigen aanhang en de club had vooraf de uitslag daarvan als bindend verklaard. Van de 212 supporters gaven er maar liefst 148 aan het eens te zijn met een trommelverbod. Vijftien NAC-fans hadden geen mening en 49 ondervraagden betreuren het verbieden van de slaginstrumenten.

De supporters in Breda houden niet van trommelgeweld. “Bij ons worden ze niet gebruikt”, zegt woordvoerder Willem Reijn van NAC. Twee jaar geleden al bereikten de club de eerste signalen van de eigen fans.

Ergernis
“Er waren een paar supporters die zich ergerden aan dat harde, doordringende geluid. Toen hebben we de oplossing gekozen om trommels alleen toe te staan bij groepen van minstens 200 supporters. De enquête kwam er om te zien of het bezwaar breed leefde. Dat blijkt zo te zijn.”

Per wedstrijd maakt NAC afspraken met de tegenpartij. “Dit wordt gewoon in die afspraken meegenomen. Het is ook de afspraak dat fans geen vuurwerk mogen meenemen. Bij sommige clubs zijn vlaggen niet welkom, bij ons geldt dat voor trommels.

Mocht iemand zich niet aan de afspraak houden, dan zal de trommel bij de ingang worden ingenomen en tijdelijk in bewaring worden gehouden. Je club aanmoedigen kan ook op een andere manier. Kom gewoon lekker zingen.”

Bron: Nu.nl

Related posts