Perez wilde zelf terug naar Ajax

De overstap van Kenneth Perez naar Ajax heeft in de Nederlandse voetbalwereld voor de nodige consternatie gezorgd. Op de website van PSV geeft algemeen directeur Jan Reker openheid van zaken over de verrassende transfer van de Deen. Het vertrek van de middenvelder is namelijk niet door PSV geïnitieerd, maar door de speler zelf. “Zes weken geleden meldde Ajax zich bij PSV voor Ismail Aissati”, vertelt Reker. “Toen heeft PSV aangegeven dat de club met hem in gesprek was over contractverlenging en dat er over een overgang niet te praten viel. Aissati is en blijft een groot talent van PSV en de club wil graag hij, en nog meer talenten uit de eigen jeugdopleiding zich in Eindhoven verder ontwikkelen.”

“Een paar weken later kwam Kenneth Perez met de vraag of hij naar Ajax terug mocht. Perez gaf twee argumenten, dat het reizen tussen zijn woonplaats in Noord-Holland en Eindhoven hem zwaar viel en dat hij niet blij was met het feit dat hij op de reservebank was beland na het vertrek van hoofdcoach Ronald Koeman. Daarna zijn de onderhandelingen tussen PSV en Ajax geopend en hebben we zaken gedaan.”

“Ik wil benadrukken dat de club er alles aan doet om het sterkst mogelijke PSV op het veld te zetten”, benadrukt het bestuurslid. “We hebben in korte tijd met Timmy Simons, Carlos Salcido, Ibrahim Afellay, Heurelho Gomes en Ismail Aissati een zeer belangrijk deel van de kern van ons team voor langere periode vastgelegd en ook dat is een duidelijk signaal dat we de selectie op een zo hoog mogelijk niveau willen houden.”

“We blijven ons dan ook inzetten voor de verdere ontwikkeling van de eigen talenten. In het geval van Kenneth Perez was duidelijk dat hij meer voelde voor een vervolg van zijn carrière bij Ajax dan bij PSV. Het vertrek was geen initiatief van PSV, maar van de speler zelf.”

“Tevens heeft Sef Vergoossen ook geprobeerd om hem op andere gedachten te brengen en hem bij PSV te houden, maar voor Perez stond zijn beslissing vast. Desalniettemin wil ik ook onderstrepen dat Kenneth Perez zich in het halve seizoen bij PSV altijd heeft opgesteld als een professional en een waardevolle inbreng heeft gehad voor de resultaten van de ploeg”, aldus Reker.

Related posts