Maduro is er uit?!

Hedwiges Maduro heeft voor zichzelf min of meer al een besluit genomen over zijn toekomst. Dat meldt Sportweek zondag. De middenvelder heeft sinds vorige maand een aanbieding op zak om zijn aflopende contract te verlengen, maar vroeg om enige bedenktijd. “Het is wel belangrijk om genoeg tijd te nemen om een juiste keuze te maken”, liet de 22-jarige middenvelder zaterdagavond tegenover het weekblad ontvallen. “Ik wil graag het EK meemaken, dus dan moet je wel blijven spelen.”

“De laatste jaren is het heel onrustig geweest. Ik wil in een situatie komen waarin rust is. Ook dit seizoen is er hier weer heel veel gebeurd. Dat wil ik echt niet meer. De laatste weken gaat het beter. Nu is er duidelijkheid en komt er steeds meer vertrouwen in de ploeg.”

Vanaf 1 januari, zes maanden voor het aflopen van zijn verbintenis, kan Maduro gaan praten met geïnteresseerde clubs. “De supporters zouden er niet blij mee zijn als ik naar een andere Nederlandse club zou gaan en zelf zie ik dat ook niet zo snel gebeuren”, vertelde Maduro vorige maand nog. “Ik ben een Ajax-jongen. Dus dan hebben we het over het buitenland. Mijn situatie is vergelijkbaar met die van Ryan Babel. Allebei jong, maar in korte tijd al heel veel meegemaakt.”

Een jaar geleden waren de rollen nog omgedraaid. Maduro werd door de Amsterdamse club in de wachtkamer geplaatst omdat hij zogenaamd stilstond in zijn ontwikkeling. Leeftijdsgenoten als Jan Vertonghen, John Heitinga of de inmiddels naar Liverpool vertrokken Babel kregen wel een nieuwe verbintenis voorgelegd.

Related posts