Eén dag eerder… door Hoekie

De column van onze eigen kritische, eigenzinnige, eigenwijze ras-Ajaxsupporter Hoekie die op de voor hem zo bekende wijze verslag doet, en zijn ongezouten mening geeft, over de laatste wedstrijd met alles eromheen.

Verlaat verslag van de wedstrijd Ajax – Vitesse, vooruit kijken naar Ajax – Nac
Wegens een (korte) vakantie had ik na de afgelopen thuiswedstrijd Ajax – Vitesse geen tijd om nog even een verslag te maken “een dag later”. Vandaar nu nog even een korte terugblik en vast vooruit kijken naar morgen.

Vooraf aan Ajax – Vitesse
Wegens ziekte van de webmaster hadden wij een kaart over en zodoende kon ik die ouwe van mij meenemen. Hij is altijd wel in voor een voetbalwedstrijd en uiteraard is Ajax zijn club. Zo vader zo zoon, hij was diegene die mij voor het eerst meenam naar “de Meer”
Omdat we ook afscheid gingen nemen van Jaap Stam waren we al op tijd in het stadion zodat wij ook getuige waren van de mooie woorden namens de supporters van Ajax. Precies Jaakke… jij had van mij die microfoon mogen inslikken!

Ajax – Vitesse
Vitesse begon erg scherp en fel en daar had Ajax het behoorlijk moeilijk mee in de beginfase. Het was dan ook Vitesse die de mogelijkheid kreeg om op voorsprong te komen.
Toch was het Ajax die de leiding nam. Suarez verlengde een kopbal van Luque met het hoofd en maakte de 1-0. Na de 1-0 ging Ajax beter voetballen en kwam het meer in de wedstrijd. Een geweldige Gabri en Maduro namen het team op sleeptouw. Gelukkig stond Maarten Stekelenburg weer op scherp (en Swerts van Vitesse niet) en kon onze doelman een goede redding verrichten in een 1 tegen 1 situatie met Kolk. Kolk kreeg deze mogelijkheid door een missertje van Gabri. Ondanks de kansen van Vitesse was het Ajax die op 2-0 (Gabri) en 3-0 (penalty Luque) kwam. Na de 3-0 werd het vanaf de aftrap direct 3-1 omdat er wat Ajax spelers nog aan het nagenieten waren. 3-1 was dan ook de ruststand.

Na de rust helaas geen Gabri meer en viel ook Maduro na 15 minuten uit. Het middenveld bestond toen uit: Schilder, Donald, Siem de Jong en Emanuelson. Goed om te zien! 4 spelers uit de eigen jeugd!! Helaas zullen deze spelers nog veel speelminuten moeten krijgen om door te kunnen groeien. Je zag dat ze nog te onrustig waren en daardoor leed Ajax ook meer balverlies in de 2e helft. Dit gaat er vanzelf uit mits ze maar aan het spelen toekomen. Uiteindelijk werd het nog 4-1 uit een counter, opgezet door Rommedahl en netjes afgerond door Huntelaar. Al met al misschien een geflatteerde uitslag maar de 3 punten zijn binnen!

ps. Snip… was het gezellig tussen de bobo’s jongen ? En geef die zoon van je gewoon ff geld dan kan die zelf een zak chips kopen 😉

Ajax – Nac
Morgen staat de wedstrijd Ajax – Nac op het programma. Nac die het naar behoren doet dit seizoen kan morgen wel eens een lastige tegenstander voor Ajax zijn. Voor Ajax de taak nu wel scherp te starten! Gelukkig is Maduro er morgen weer bij en zal, zoals het er nu naar uitziet, Gabri de wedstrijd vanwege een blessure aan zich voorbij moeten laten gaan.
Via deze weg iedereen alvast een leuke en goede wedstrijd toegewenst!

Tot maandag!

Groet, Hoekie

Related posts