Details wijzigingen CL: 2e Nederlandse club voorlopig wel zeker van 2e voorronde

Inmiddels zijn meer details van de voor 2009 ingevoerde wijzigingen van de Champions League bekend. Gisteren werd al duidelijk dat de voorronde van de Champions League loodzwaar zal zijn voor de Nederlandse deelnemer (zie bericht). Zoals het er nu uitziet is het zo dat Nederland voorlopig wel verzekerd is van een tweede deelnemer in de voorrondes naast de automatisch geplaatste kampioen.

De top 3 van de UEFA ranglijst krijgt drie deelnemers en een deelnemer aan de voorronde. De nummers 4,5 en 6 krijgen twee deelnemers en een deelnemer aan de voorronde. De nummers 7 tot en met 12 krijgen een deelnemer en een deelnemer aan de voorronde. Daarnaast is de winnaar van de Champions League verzekerd van een plaats.

Die extra zekerheid kost de Nederlandse clubs wel een veel zwaarder loting en een extra voorronde. Deelnemers uit de voorronde van land nr 6 tot en met 15 worden naar de tweede voorronde gestuurd. De vijf winnaars moeten het vervolgens opnemen tegen de vijf deelnemers aan de voorrondes van de top 5 landen. Alle kampioenen van kleine landen spelen vervolgens zelf ook om vijf tickets.

Huidige UEFA landenranglijst: 1. Spanje 2. Engeland 3. Italië 4. Frankrijk 5. Duitsland 6. Portugal 7. Roemenië 8. Nederland 9. Rusland 10. Schotland 11. Oekraïne 12. België 13. Tsjechië 14. Turkije 15. Griekenland

Related posts