Huntelaar op jacht naar vijftigste goal voor Ajax

Klaas-Jan Huntelaar jaagt aankomende zondag op zijn vijftigste eredivisiegoal voor Ajax, zo meldt De Telegraaf. De spits speelde tot nu toe zestig duels in de eredivisie en scoorde daarin 49 doelpunten. Slechts vier spelers hadden minder wedstrijden nodig om tot vijftig goals te komen.

Dat waren Henk Groot (46), Ruud Geels (48), Cees Groot (54) en Johan Cruijff (57). Huntelaar komt, als hij zondag scoort tegen NAC Breda, wel vóór de huidige bondscoach Marco van Basten te staan. Hij had in het seizoen 1984/1985 66 wedstrijden nodig om vijftig keer het net te vinden.

Mocht het Huntelaar tegen NAC niet lukken, dan heeft hij dus nog vijf wedstrijden de mogelijkheid om Van Basten voor te blijven. In het verleden scoorde de huidige Ajaxspits slechts één keer tegen de club uit Breda. Het meest trefzeker was hij tegen Sparta Rotterdam; vijf keer.

Related posts