Vermaelen kan weer lopen

Thomas Vermaelen kan zich weer voortbewegen zonder krukken. De Belg, die vandaag zijn 22ste verjaardag viert, is dinsdag operatief verlost van een schroef bij zijn enkel. ,,Het was maar een kleine ingreep”, zegt Vermaelen over het verwijderen van de schroef. ,,Maar het is echt een verlossing. Ik kan weer lopen en autorijden en ben meteen zo goed als verlost van mijn krukken. Dat dit precies samen valt met mijn verjaardag, is helemaal prettig natuurlijk.”

Vermaelen scheurde eind september in de uitwedstrijd tegen AZ een band van zijn linkerenkel. Bij de Belg werd meteen een schroef van ongeveer zeven centimeter geplaatst die zijn scheenbeen en zijn kuitbeen bij elkaar hield, waardoor de gescheurde band kon herstellen. Zeven weken lang mocht hij het gewricht niet belasten. ,,Ik heb mezelf de afgelopen weken wel in conditie gehouden door onder andere veel te fietsen en te aquajoggen”, zegt Vermaelen. ,,Dat is echt nodig, want anders verlies je anders veel te veel spierkracht.”

De Belgische international weet nog niet wanneer hij weer inzetbaar is bij Ajax 1. ,,Het is nu zaak dat mijn enkel snel soepel en sterk wordt. Daarna moet ik ook nog weer helemaal fit zien te worden. Wanneer ik weer kan voetballen durf ik nog niet te zeggen. We gaan het rustig opbouwen. Mijn enkel voelt nu in ieder geval goed aan.”

Related posts