Column Ron Schiltmans: Klaaszieker

“Buiten huilt de wind om het huis”, was ooit de prachtige openingszin van een sfeervol liedje van Gerard Cox. Super Sunday in herfstig Nederland, met de kachel op vier. Van ’s middags half één tot het donker werd, op Sport1 kijken naar het beste wat ons voetballandje op dit moment te bieden heeft. En dat was best te pruimen. Feyenoord doet gelukkig weer mee en verdiende eigenlijk en eindelijk de drie punten in De Klassieker, maar Ajax bleef wonderbaarlijk met tien man op de been. Dat ene punt kwam vooral doelman Stekelenburg toe, die wéér een penalty stopte. Je gaat er al bijna van uit dat hij hem tegenhoudt. Edwin van der Sar kan volgend jaar met een gerust hart in de Oranje vut, want Steek keept al tijden foutloos. Verheug je daarom nu al op Nederland – Luxemburg. Geniet, maar wel met Maarten.

Sinds Sport1 de regie van Tele2 heeft overgenomen, mogen we ook weer ongegeneerd smullen van prachtige voorbeschouwingen met oude beelden. Alleen word ik een beetje erg zenuwachtig van het handen wrijven en gefriemel van analist Wim Kieft. Zit toch eens stil man! Ik hoor je commentaar allang niet meer en zit alleen nog maar geobsedeerd naar die ene duim te kijken, die geen seconde stil ligt. Bloednerveus maak je me. Dat daar niemand van de regie eens wat van zegt.

Die regie zorgde trouwens wél dat we nu eindelijk weten waarom er werkelijk niemand meer bij PSV wil spelen of trainen.

Lees verder op: RonSchiltmans.nl

Related posts