Koeman wil shoppen bij Ajax

Na bijna twee weken heeft Ronald Koeman een goed beeld gekregen van de selectie van zijn nieuwe werkgever Valencia. Volgens de Spaanse sportkrant Sport is de Nederlander van mening dat de Spaanse topclub een goede linksback ontbeert en heeft daarom bij technisch directeur Miguel Ángel Ruiz een lijst met drie kandidaten ingediend.

Volgens het medium zijn in de genoemde volgorde Taye Taiwo (Olympique Marseille), Fabio Grosso (Olympique Lyon) en Urby Emanuelson (Ajax) kandidaten. Sinds Amadeo Carboni zijn kicksen aan de wilgen hing, heeft Valencia moeite om de positie van linksback naar tevredenheid in te vullen.

Emiliano Moretti is tot dusver de meest gebruikte speler op de positie, terwijl het aantrekken van Asier del Horno, inmiddels verhuurd aan Athletic de Bilbao, een compleet fiasco bleek. Het is tekenend dat rechterverdediger Marco Caneira dit seizoen meerdere malen als linksback geposteerd werd.

Emanuelson (21) gaf vorige maand toe dat AS Roma vergaande belangstelling heeft getoond. De achtvoudig international heeft in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2011. AS Roma heeft naar verluidt acht miljoen euro over voor de Amsterdammer.

Wij zouden zeggen ga lekker shoppen bij P$V maar daar loopt blijkbaar geen talent rond

Related posts