Adriaanse solliciteert naar functie trainer

Co Adriaanse heeft zich uitgelaten over de vacante trainerspositie bij Ajax. De Amsterdammers hebben momenteel met Adrie Koster een vaardige interim-coach, maar zijn voor het volgende seizoen op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke. Adriaanse heeft het nooit onder stoelen en banken gestoken dat hij terug wil keren bij de club waar hij in 2000 en 2001 werkzaam was. Tegenover maandblad ELF Voetbal liet de Amsterdammer weten waarom hij best wel eens de juiste man voor de positie zou zijn. “Ik ken de mentaliteit en het gedachtegoed bij de club.”

Ik heb ruim zes jaar op verschillende posities bij Ajax gewerkt,” ging de huidige trainer van Al-Sadd uit Qatar verder. “Ik ken de mensen en weet hierdoor wat ze wel en niet kunnen. Daarbij komt dat ik met technisch directeur Martin van Geel bij zowel Willem II als AZ heb laten zien dat wij een goed koppel vormen. We erkennen elkaars kwaliteiten.”

Er is echter één probleem voor de Amsterdamse oefenmeester: voorzitter John Jaakke. De preses heeft al meerdere malen laten weten dat Adriaanse geen optie is. “Jaakke zei dat ik een gepasseerd station ben. Dat was niet zo diplomatiek van hem. Ik zit toch niet in een bejaardentehuis? Ik denk overigens dat een voorzitter geen inspraak moet hebben in het aanstellen van een hoofdtrainer. Dat is de taak van een technisch directeur.”

Volgens Adriaanse zal het overigens niet meevallen voor Ajax om een goede trainer binnen te halen. Hij heeft wel een suggestie voor de Amsterdamse formatie. “Als ik een shortlist zou moeten maken, zou Louis van Gaal met stip op nummer één staan. Daarna komt er een hele tijd niets.”

Bron: Voetbalzone.nl

Zie eerdere berichten:
> Adriaanse wil wel, maar alleen onder bepaalde voorwaarden
> Adriaanse zegt Ten Cate wel te willen opvolgen als Ajax-coach
> Sportweek rectificeert quote Jaakke over Adriaanse
> Jaakke in Studio Voetbal over G14, Adriaanse en organisatie en hierarchie binnen Aja
> Jaakke: ‘Co Adriaanse geen optie als opvolger voor Ten Cate’

Related posts