Slechts 14.000 kaarten verkocht voor duel met Heerenveen

Ajax meldt dat het tot nu toe slechts 14.000 kaarten verkocht heeft voor het bekerduel van vanavond tegen Heerenveen (zie onze voorbeschouwing op dit duel). De club hoopt vanavond nog wat kaarten te kunnen slijten aan de kassa’s die open zijn en waar geen clubcard-verplichting geldt, maar naar verwachting zullen er niet meer dan zo´n 15.500 toeschouwers op het duel afkomen vanavond. Volgens Ajax speelt het feit mee dat het live op tv is en zitten mensen met dit weer liever thuis. Zou dat echt de reden zijn?? Of zou het gewoon zo zijn dat veel fans gewoon niet warm lopen voor dit duel en op deze manier een stil protest houden tegen het belabberde voetbal dat men al maanden lang thuis te zien krijgt?

Overigens hoeven fans van andere clubs geen beschuldigende vinger richting de Ajax-fans te wijzen: In het stasdion van Roda JC kon je gisteravond ook een kanon afschieten. P$v betaalde vorig jaar zelf de kaartjes van de fans om zo maar voldoende publiek mee te krijgen naar uitwedstrijden. Feyenoord heeft een groot aantal amateurclubs aangeschreven die gratis kaarten konden verkrijgen voor het bekerduel tegen FC Groningen, morgenavond. Zodat ‘het legioen’ niet met zijn tienen morgen!

Champions League
We hoeven ons in Nederland echter niet te schamen. In Italië bijvoorbeeld is het doodnormaal dat voor bekerduels en zelfs bij Europese wedstrijden de tribunes nagenoeg leeg zijn. Zo werkte Ajax enkele jaren geleden voor slechts 6865 toeschouwers in Stadion Del Alpi in Turijn een Champions League wedstrijd af tegen Juventus (zie verslag).

Related posts