Maduro en Emanuelson bekritiseren gedrag fans

Hedwiges Maduro kan de kritiek van de Ajax-supporters maar moeilijk verkroppen. De fans schreeuwden tijdens de wedstrijd tegen NEC (0-0) om het vertrek van algemeen directeur Maarten Fontein en voorzitter John Jaakke. Maduro stoort zich aan dit gedrag van de supporters. “Deze negatieve sfeer helpt ons niet. Supporters zouden eigenlijk achter de club moeten staan, maar deze negatieve sfeer helpt ons niet”, aldus de middenvelder van Ajax tegenover FCUpdate.nl.

Ook Urby Emanuelson vind dat het gedrag van de fans een negatieve invloed op het spel van de Amsterdammers heeft: “Het heeft wel invloed op ons. Als spelers krijgen we het toch over ons heen. Het is gewoon vervelend om een wedstrijd te starten, terwijl er al een negatieve sfeer in het stadion hangt. Het is niet lekker, maar we kunnen er niets tegen doen. Ik begrijp de fans gedeeltelijk ook wel, maar het zou beter zijn als ze tijdens de wedstrijd proberen om het team op het goede spoor te helpen.”

Buiten stadion
Emanuelson en Maduro vinden het een beter idee wanneer de aanhangers hun ongenoegen laten blijken buiten het stadion. “Ze willen iets duidelijk maken en zo’n wedstrijd is vanwege alle media-aandacht natuurlijk een goed moment daarvoor. Maar het zou beter zijn als de protesten buiten het stadion blijven, want we zijn er als elftal niet bij gebaat als het op deze manier doorgaat”, sprak Maduro. Emanuelson begrijpt overigens wel gedeeltelijk waarom Jaakke en Fontein ook tijdens de wedstrijd beschuldigd werden. “Vrijdag was er een actie buiten het stadion, maar dan blijft het bestuur gewoon binnen zitten. Tijdens een wedstrijd is het bestuur er sowieso wel bij, dus het is voor de fans een goede manier om hun boodschap over te brengen.”

Toeval?
Het is wel opvallend dat juist deze twee spelers met kritiek komen en deze ook durven te uiten: Maduro loopt aan het einde van dit seizoen transfervrij de ArenA uit en Emanuelson flirt met een lucratieve aanbieding van AS Roma. Toeval?? Feit is dat beide spelers dus min of meer zeggen dat men zonder de steun van het publiek zelfs niet meer kan winnen van een clubje als NEC of gold dit ook al voor Kozakken Boys jongens? Diep triest heren! Als jullie nou eens na een wedstrijd het fatsoen ook eens hebben om de fans fatsoenlijk te bedanken (Zagreb thuis) en jullie bezig gaan houden met waar jullie zo dik voor betaald worden: fatosenlijk tegen een bal aantrappen!

Related posts