Ajax China?!

Ajax is achter de schermen druk bezig met een plan om de naamsbekendheid en aanwezigheid in het verre oosten een flinke boost te geven. Algemeen directeur Maarten Fontein maakte bekend dat hij omstreeks 16 december het complete plan zal gaan presenteren.

Het zou gaan om een samenwerkingsverband met de nationale Chinese voetbalbond, een Chinese profclub en een groot Chinees televisiestation. “Onze komende hoofdsponsor is ook heel erg actief op de Chinese markt. Die zal dus ook bij het samenwerkingsverband worden betrokken”, aldus Fontein.

“We willen onze jeugdopleiding daar exploiteren. Het is de bedoeling dat wij daar een voetbalschool starten. Ook komen Chinese trainers in Amsterdam stage lopen. Ze moeten hun kennis vervolgens weer overdragen in China. Hopelijk voetbalt er nog eens een keer een groot Chinees talent in het eerste van Ajax.”

“In China vinden ze het heel belangrijk dat we daar niet alleen een wedstrijdje komen voetballen maar ook op de lange termijn willen samenwerken. Ik verwacht dat ik het exacte plan half december rond onze wedstrijd tegen PSV kan presenteren. Dat lijkt me een mooi moment.”

Related posts