Maduro wil (nog) niet verlenging en loopt dus waarschijnlijk voor niets de deur uit

De kans dat Hedwiges Maduro ook volgend seizoen nog bij Ajax speelt is zeer klein. Maduro is namelijk vooralsnog niet van plan zijn aflopende contract bij Ajax te verlengen, zo meldt De Telegraaf vandaag. Ajax deed hem een nieuwe aanbieding, maar de middenvelder heeft gezegd desnoods tot de zomer te willen wachten. Maduro kan dan transfervrij de ArenA uitlopen en een leuke som aan tekengeld opstrijken.

De verbintenis van de twaalfvoudig international is al geruime tijd een verhit onderwerp van discussie. Maduro zag in de loop der jaren hoe leeftijdsgenoten als onder andere Ryan Babel, Jan Vertonghen en John Heitinga een nieuwe verbintenis kregen voorgelegd, terwijl de club géén aanstalten maakte om langer met hém in zee te gaan.

“Vanuit Ajax bekeken snap ik wel dat ze wachten met een contractverlenging’, bekende Maduro vorig seizoen nog. “Ik bedoel, je moet een langere verbintenis zélf verdienen. Dit seizoen heb ik me te weinig bewezen, simpel. Niet dat ik elke wedstrijd slecht was, maar het was gewoon niet constant genoeg. Het is nu aan mij om te laten zien dat ze niet om mij heen kunnen.”

Maduro was vorig seizoen allesbehalve een vaste waarde onder de inmiddels vertrokken coach Henk ten Cate. Dit seizoen stond de middenvelder in competitieverband vier duels in de basis en betrad hij tweemaal als invaller het veld.

Zie ook eerdere berichten hierover:
> Maduro wil eerst antwoorden van Ajax
> Ajax wil Maduro tot 2011 en Vermaelen tot 2012 vastleggen
> Maduro en Ajax (eindelijk) in onderhandeling over contractverlenging

Related posts