AEGON NIEUWE HOOFDSPONSOR IN PLAATS VAN ABN AMRO

Verzekeraar Aegon is met ingang van komend voetbalseizoen, voor een periode van minimaal zeven jaar, hoofdsponsor van Ajax. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Aegon volgt ABN Amro op, dat sinds 1991 op het shirt van de Amsterdammers prijkt. De partijen hebben daartoe op hoofdlijnen een overeenkomst gesloten. Ajax en Aegon onthielden zich gisteravond van commentaar. Aegon neemt daarmee de plaats in van ABN Amro, dat sinds 1989 sponsor was van Ajax en sinds 1991 als hoofdsponsor optrad.

De bijdrage van de verzekeraar, die al sinds 1984 hoofdsponsor is van de schaatsbond KNSB, zou tussen de 10 en 12 miljoen euro liggen, schrijft de krant. Het bedrag kan met prestatiebonussen nog met enkele miljoenen euro’s oplopen en het contract zou een looptijd hebben van zeven jaar.

Bankentrio
Het contact tussen Ajax en Aegon, dat aanzienlijk meer gaat betalen dan ABN Amro, dateert al van enkele maanden geleden. De tussentijdse beëindiging van de overeenkomst met ABN Amro, die doorliep tot en met het seizoen 2010-2011, staat los van de ingrijpende ontwikkelingen bij de bank en de aanstaande overname door het bankentrio Royal Bank of Scotland, Banco Santander en Fortis.

Dat neemt echter niet weg dat het verlies van het hoofdsponsorschap van Ajax opnieuw een gevoelige dreun voor ABN Amro betekent. Aegon geniet in de sportwereld een reputatie als betrouwbare partner. Het bedrijf is al sinds 1984 hoofdsponsor van de KNSB.

Related posts