Alvez: ‘Ik kan het ook tegen Ajax!’

Afonso Alvez scoorde afgelopen zondag vier maal in het thuisduel van Heerenveen tegen Feyenoord. Maar het allerbelangrijkste van alles is dat de topscorer van Europa nog niet klaar is met scoren, zo blijkt na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord: ,,Ik heb vandaag goed gespeeld en zal dat tegen Ajax weer doen”, zegt Alves in de Leeuwarder Courant. Op 4 maart van dit jaar was Alvez er tijdens Ajax – sc Heerenveen (0-1) nog niet bij. Heerenveen coach Gertjan Verbeek: ,,Je geeft ‘m vaak geen kwartje, maar ineens is ‘ie er.”

Brian Vandenbussche in de Leeuwarder Courant: ,,Zoals hij die eerste vrije trap neemt, zo doet hij dat op de training ook. Als ik Timmer was geweest, had ik in ieder geval voor de zekerheid een muurtje gebouwd. Want of het nou zonder of met muur is, je ziet die ballen als doelman toch nooit komen.” Alves zelf: ,,Ik weet zelf niet hoe of waar ik de bal precies raak.”

Concrete belangstelling van andere clubs is er volgens Alves nog niet en bovendien heeft hij voor eventuele interesse nu even geen tijd: ,,Ik wil nu eerst winnen van Ajax.”

Ajax speelt op woensdag 9 mei het eerste duel van de play-offs in Heerenveen. Vier dagen later (zondag 13 mei) is de return in Amsterdam.

Related posts