De Play-Offs

Iedereen heeft het spandoek ‘Fuck the Play-Offs’ wel gezien. Ik kom nog uit de tijd dat je een seizoenskaart kocht voor een prijs in guldens die ongeveer de helft was van de huidige prijs in Euro’s. In die tijd kreeg je 17 wedstrijden in de competitie (net als nu) maar alle thuiswedstrijden voor de KNVB zaten daar ook bij. En ook alle Europese thuiswedstrijden zaten erbij. Kortom een seizoenskaart was voor alle thuiswedstrijden in dat seizoen.


Duidelijke taal

Als je een seizoenskaart had kreeg je ook het Ajax Magazine; je weet nog wel de grote goed nieuws show op veel te duur papier. Maar in die reeks van dat Ajax Magazine zat ook de uitgave van de ‘Presentatie Gids’. In die editie stonden alle spelers met hun foto en hun statistieken, hier stonden ook alle statistieken in zoals meeste doelpunten, meeste wedstrijden, enz enz.

Even vergeten
Oké tijden veranderen dingen worden duurder maar de doelstelling van onze club was kampioen worden dit seizoen. Nu heeft de KNVB weer wat nieuws verzonnen dat heet de Play-Offs. Vorig seizoen is Ajax goed weggekomen door die Play-Offs maar daar gaat het nu niet om. Omdat Ajax zijn doelstelling niet haalt en dus gedwongen wordt om nog wat extra wedstrijden te spelen moeten wij extra kaarten gaan kopen omdat die dus niet onder de seizoenskaart vallen. Volgens mij is het echter nog steeds hetzelfde seizoen en is het ook dezelfde competitie. Ajax komt dan met de argumentatie ja het kost ons ook geld. Tja een wedstrijd premie voor de toch al overbetaalde profs; ze vergeten even de inkomsten te vemelden uit horeca en merchandise plus alles en iedereen die mee profiteert.

Omdat Ajax zijn doelstelling niet haalt wordt hun probleem uiteindelijk bij de trouwe supporters neerlegt want die lossen ons probleem financieel in ieder geval wel weer op. Ik begrijp ook wel dat het Ajax geld kost om die Arena nog 2 keer extra te openen. Het zou toch ook iets van waardering kunnen zijn om gewoon te zeggen dat alle seizoenkaarthouders worden beloond voor het feit dat zij in juni hun kaart volledig betalen en ze daarom gratis toegang tot de Play-offs te geven. Ook zou ik dan voor het gemak de voorrangs-uitkaarthouders belonen voor het feit dat zij ook alle uitwedstrijden zijn gegaan en hun in ieder geval gratis toegang geven tot de uitwedstrijden.

Dit is dus mijn reden om de wedstrijden in de Play-Offs niet te bezoeken.

FUCK THE PLAY-OFFS

Related posts