‘ABN Amro blijft shirtsponsor van Ajax’

Volgens ABN Amro topman Rijkman Groenink zal Ajax ook de komende jaren gewoon met ABN Amro op het shirt spelen. Rijkman liet dat weten naar aanleiding van zie ook eerdere bericht en vragen die Ajax had gesteld opgeroepen door het akkoord dat ABN en Barclays gisteren bereikten over een overname. De naam van de nieuwe holding wordt Barclays, maar de merknaam ABN Amro blijft hoogstwaarschijnlijk bestaan. ,,Wij gaan ervan uit dat de waarde van lokale merken zo groot is, dat we die niet moeten laten verdwijnen”, aldus Groenink.

De kantoren van ABN Amro blijven onderdeel van het straatbeeld. ,,Barclays heeft geen kantoren in Nederland, dus er is geen reden om ze te sluiten.” Het hoofdkantoor van de nieuwe combinatie komt bovendien in Amsterdam. En de bank blijft waarschijnlijk ook shirtsponsor van de Amsterdamse voetbalclub Ajax. ,,Dat staat totaal los van elkaar”, zo licht Groenink toe. In 2004 nog verlengde Ajax het contract met de shirtsponsor tot 2011. ABN betaalt zo’n zeven miljoen euro per jaar aan de club.

Related posts