Ingezonden bericht AFCA Supportersclub:
Ajax verhoogt toch prijzen van de seizoenkaarten

Ondanks de belofte van vorig jaar, toen er ook een verhoging werd doorgevoerd, gaat Ajax wederom de prijzen van haar seizoenkaarten verhogen. Vandaag had de AFCA Supportersclub een overleg met Ajax over de nieuwe seizoenkaarten. In dit overleg heeft Ajax ons uitgelegd dat zij de onderscheid gaat maken in de prijzen tussen onderste en de bovenste helft van de tweede ring. De eerste 15 rijen van de tweede ring zullen een prijsverhoging van 6,5 % voor hun kiezen krijgen. De prijzen van de rijen 16 t/m 27 zullen slechts met 1,1 % worden verhoogd. Dit betreft een inflatiecorrectie. Ook de prijzen op de eerste ring zullen verhoogd worden met 3,6 %.

De AFCA supportersclub is tegen deze prijsverhogingen, omdat er vorig jaar beloofd is dat de prijzen dit jaar met niet meer dan de inflatiecorrectie zouden worden verhoogd. Vorig jaar werden de prijzen verhoogd vanwege de investeringen aan het stadion in de vorm van roltrappen en om de jeugdopleiding verbeteren.

Bij monde van Jeroen Slop mochten we vernemen dat Ajax een verhoging nodig acht in verband met de slechte cijfers van dit jaar en de slechte vooruitzichten voor het komende jaar die mede veroorzaakt zijn door de slechte resultaten van Ajax in Europa. De AFCA SC is van mening dat de supporters niet de dupe mogen worden van de slechte resultaten. Prijsverhogingen na goede resultaten zijn voor supporters makkelijker te accepteren dan na een slecht jaar. Ajax zou de slechte cijfers ook kunnen proberen te verbeteren door te snijden in de kosten. Deze argumenten werden uiteraard ook aangevoerd tijdens het overleg, maar leken tegen dovemans oren gericht.

Het verbreken van de belofte de prijzen niet opnieuw te verhogen nemen wij de club zeer kwalijk.

Op 21 april zullen de seizoenkaarthouders een brief krijgen waarin de nieuwe prijzen worden gepresenteerd. Het enige positieve nieuws dat we je kunnen brengen is dat de nieuwe seizoenkaarten er mooi uitzien. Op een deel van de kaarten zal onder andere Jari Litmanen staan. De uitkaarten zullen een afbeelding van Stefan Petterson krijgen.

Bron: AFCA Supportersclub

Related posts