Ten Cate weigert om titel nu al op te geven

Henk ten Cate is nog niet van plan zich gewonnen te geven. Volgens de trainer kan Ajax misschien deze speelronde zijn slag slaan. Ten Cate sprak in de persconferentie vandaag van een psychologisch voordeel dit weekend:1 Ajax treedt op vrijdagavond al aan tegen NAC Breda. ,,Dat kan heel psychologisch werken. Als wij winnen, dan moeten onze concurrenten ook winnen. Dat geeft druk,” aldus Ten Cate.

,,We weten waar we aan toe zijn. Het kan nog steeds. Ik denk dat de definitieve beslissing over de landstitel pas op de allerlaatste speeldag valt.” Het is nog niet waarschijnlijk dat Jaap Stam meedoet in het treffen met NAC Breda. Volgens Henk ten Cate bekijkt Ajax het van dag tot dag. ‘Jaap moet eerst volledig pijnvrij zijn’, aldus de oefenmeester.

Ten Cate eindigde strijdlustig. ‘Deze competitie heeft toch wel geleerd dat niets te voorspellen valt. Daarom moeten wij gewoon alles winnen en dan zien we wel wat de rest doet. Ik heb het in ieder geval nog niet opgegeven’, besloot hij met opgeheven hoofd.

Related posts