Aanvoerder Stam betreurt ophef rond ‘goede jongen’ Perez
Ten Cate bevestigt gesprek maar doet geen uitspraken

Henk ten Cate wilde vanmiddag op de persbijeenkomst niet al teveel ingaan op alle onrust bij Ajax rond Perez. Bevestigde wilde hij de verhalen niet. ,,Maar ik kan ook niet ontkennen dat er iets speelt”, aldus de oefenmeester die vrijdag apart met Perez, Jaap Stam, Edgar Davids en Wesley Sneijder sprak. ,,We hebben erover gesproken en daar laat ik het bij. We houden de inhoud van dat samenzijn intern”, aldus Ten Cate. Geschrokken van de berichten was Ten Cate echter niet. ,,Ik heb ook bij Barcelona gewerkt en daar stond alles wat in de kleedkamer werd besproken een dag later in de krant. Ik ben wel wat gewend.”

Jaap Stam wilde er nog wel iets over kwijt: Stam zegt het jammer te vinden dat dit soort zaken naar buiten komen. ,,Zoiets gebeurt in Nederland alleen bij Ajax. Ik ben benieuwd wie wat heeft gezegd. Ik vind dat we sommige dingen binnen de kleedkamer moeten houden.” Stam betreurt dat hij genoemd wordt in het verhaal. Hij neemt daar afstand van en zegt er geen rol in te hebben. ,,Ik vind Kenneth een goede jongen”, aldus de aanvoerder vrijdag na de training. Hij ontkent ook dat hij de oud-speler van AZ tot de orde heeft geroepen vanwege onprofessioneel gedrag. ,,Dat is nooit gebeurd. Daarom hebben we de kwestie vanochtend besproken”, refereerde hij aan het onderhoud dat hij had met Sneijder, Davids, Perez en trainer Henk ten Cate.

Zie ook eerdere berichten:
16 maart 2007: De dagen van Perez lijken geteld, Van Geel geeft uitleg
14 maart 2007: Sneijder: ‘Hij eruit of ik eruit!!’ VI: ‘Ajacieden zijn geklaag Perez helemaal zat’

Related posts