Voorzitter haalt zich woede van fans op de hals
Jaakke: ‘F-side moet meer steun geven en geen slapende hond zijn’

In zijn nieuwjaarstoespraak sprak voorzitter John Jaakke over allerlei zaken (zie eerdere bericht) maar de voorzitter deelde ook nog een enigzins gedurfde sneer uit aan de F-side. Hij verzocht namelijk de F-side supporters de ploeg meer te steunen wanneer Ajax nog niet op voorsprong staat. ‘Want soms moet ik denken aan die zeer waakse hond die pas begint te blaffen als je hem wakker hebt gemaakt’, aldus Jaakke. Als symbool, voor de mentaliteit die bij het team terug zal moeten keren, wees de voorzitter de genodigden op het hoofd van de Griekse krijger Ajax.

Wij willen in een eerste reactie op dat symbool alleen toevoegen dat die jaren geleden door het toenmalige bestuur verneukt is tot een eenlijnige clown en commercieel gedrogd. Dit huidige bestuur heeft nog niet het lef van de grote teen van die Griekse krijger om in ieder geval zijn afbeelding in ere te herstellen!

Door de tegenvallende resultaten in de afgelopen maanden en de onmogelijkheid nog een keer een trainer de laan uit te sturen is het volgens Jaakke nu de beurt aan het Ajaxsysteem om overboord gegooid te worden. Wellicht kan Jaakke zich wat meer bezig gaan houden met de issues die leven onder de supporters zoals de terugkeer van het oude logo, het vervangen van de stoeltjes in de Arena en het verminderen van het aantal combi’s en het technische gedeelte aan Ten Cate en Van Geel overlaten. En als Jaakke vind dat de fans te weinig support geven dan bombardeert hij zijn eigen vak toch tot sfeervak en gaat hij met de bobo’s wat yells instuderen!

Related posts