Voorbeschouwing NEC-Ajax:
Ajax zonder Stekelenburg en Vermaelen maar met Gabri en Perez in de basis

Ajax kan vandaag in de laatste competitiewedstrijd van het jaar tegen NEC niet beschikken over keeper Maarten Stekelenburg en verdediger Thomas Vermaelen. Stekelenburg heeft nog steeds last van griep. Vermaelen is nog niet hersteld van de rugblesssure die hij woensdag opliep tegen Roda JC. Stekelenburg moest woensdag de wedstrijd tegen Roda ook al aan zich voorbij laten gaan. De plaats van de doelman werd toen ook ingenomen door Dennis Gentenaar. De Belg Vermaelen viel tegen de Limburgers vroeg in de tweede helft uit. Hij werd vervangen door zijn landgenoot Jan Vertonghen.

Tom de Mul staat straks in de wedstrijd tegen NEC niet in de basisformatie van Ajax, zo weet ELF zojuist te melden. De Belg moet plaatsnemen op de bank, terwijl Kenneth Perez vanaf minuut één mag spelen net als de van een schorsing terug gekeerde Gabri.

Voor Gentenaar is de wedstrijd tegen NEC in Nijmegen extra bijzonder, omdat hij met Ajax terugkeert bij ‘zijn’ club NEC. Tien seizoenen stond hij onder contract in Nijmegen. Nog nooit deed hij als keeper van de tegenstander De Goffert aan. De 31-jarige doelman vertrok in 2005 bij NEC. Zijn verblijf bij Borussia Dortmund bleef beperkt tot een seizoen. Ajax haalde hem deze zomer als stand-in voor Maarten Stekelenburg terug naar de Eredivisie.


Hedwiges Maduro rent juichend weg nadat hij Ajax in het seizoen 2004-2005 op een uiteindelijk beslissende 0-1 heeft gezet

De formatie van Henk ten Cate verdedigt in Nijmegen de tweede plaats op de ranglijst van de Eredivisie. Ajax verzamelde in negentien wedstrijden 41 punten. Koploper PSV heeft negen punten voorsprong op de Amsterdammers. AZ heeft één punt minder dan Ajax en staat derde.

Na een matige seizoensstart waarin moeilijke tegenstanders voor weinig punten zorgden, was NEC de laatste tijd met een goede serie bezig. Vier overwinningen op rij waaronder die op FC Utrecht(2-0) en feyenoord (4-1) en een gelijkspel uit bij AZ (0-0) werd afgelopen weekend thuis pijnlijk verloren van Heerenveen (0-2). NEC staat op een elfde plaats op de ranglijst tussen de grote middenmoot. Topscorer bij de Nijmegenaren is Romano Denneboom met 5 treffers uit 19 duels. Onlangs dreigde hij te vertrekken maar de storm lijkt geluwt te zijn.

Vermoedelijke opstellingen:
NEC:
Babos; Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui; Kivuvu, Pothuizen, Snoyl; Denneboom, Holman en Niedzielan.

Ajax: Gentenaar; Ogararu, Grygera, Stam, Emanuelson; Heitinga, Sneijder, Gabri; Perez, Huntelaar en Babel.

Historie laatste 5 competitie-edities Ajax-Roda:
2005-2006 6 november 2005 NEC-Ajax 1-0 (0-0) (Zie verslag)
2004-2005 13 maart 2005 NEC-Ajax 0-1 (0-0) (Zie verslag)
2003-2004 25 april 2004 NEC-Ajax 0-0 (0-0) (Zie verslag)
2002-2003 11 mei 2003 NEC-Ajax 1-2 (1-0) (Zie verslag)
2001-2002 5 mei 2002 NEC-Ajax 0-2 (0-2) (Zie verslag) Kampioenswedstrijd!

Volg NEC-AJAX gratis live via internet!
Zoals velen wellicht al weten is het mogelijk om wedstrijden live via internet te kijken. Dat kan betaald maar ook is er meestal ergens een gratis stream. Hoe het werkt? Lees dat in het nieuwsbericht dat wij onlangs publiceerden. Lees echter ook dit aanvullende nieuwsbericht over kijken via Planet.nl

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax is favoriet voor de winst tegen NEC. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,6 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 3,65 keer en voor een zege van NEC 4,9 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,60= 24 euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts