Ajax verprutst in belabberde 2e helft 0-2 voorsprong: 4-2 (Incl. fotoverslag!)

Ajax leek tegen Vitesse een simpele overwinning te gaan behalen. Na een goede eerste helft waarin Vitesse niet één kans kreeg waren de Amsterdammers superieur en scoorden tweemaal via Grygera en De Mul. Ajax had zelfs nog een penalty moeten krijgen toen Huntelaar van achter stevig aan het shirt werd gepakt binnen de zestien.

De tweede helft leek het of de Ajacieden al met de voorbereidingen van het kerstdiner in het hoofd bezig waren. Binnen 2 minuten was het al gelijk maar Ajax bleef apatisch over het veld zwalken. De 3e treffer kon dus niet uitblijven en nadat Gabri met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd leek alleen de klok nog in Ajax voordeel te tikken. Toch viel de treffer net voor tijd: 3-2, In de slotseconde counterde Vitesse ezich ook nog naar 4-2, gezien het spel van Vitesse en de belabberde instelling van de Ajacieden na rust volkomen verdient: 4-2.

Chronisch mentaliteitsprobleem?
Ajax-coach Henk ten Cate kon niet over Jaap Stam beschikken. De aanvoerder kampte met de naweeën van een buikgriep. John Heitinga en Kenneth Perez ontbraken wegens een schorsing. Toch wilde Ten Cate niets ervan weten dat het gemis van Stam Ajax de das om had gedaan: ,,De eerste helft speelden we ook zonder Stam en toen speelden we fantastisch. Ik heb me mateloos geergerd aan de mentale instelling van mijn spelers. We hebben er met zijn allen voor gezorgd dat velen een slecht kersgevoel overhouden”, aldus de getergde coach. „Ik waande mij in een speeltuin. Dit heeft helemaal niets met voetballen te maken. Dit is een kwestie van mentaliteit. Misschien is dit probleem wel chronisch. Mijn voorgangers hebben het namelijk ook niet op kunnen lossen.”, aldus Ten Cate.

Even over de helft van de competitie heeft Ajax inmiddels elf punten minder dan psv. Ten Cate wil vooralsnog van geen opgeven weten maar het heeft er veel van weg dat de ploeg zich nu al op kan maken voor de play-offs aan het einde van dit seizoen.


Alweer een combi


Aankomst bij de bouwmarkt


Het is nog vroeg dus weinig bekijks nog


Natuurlijk; de knvb is altijd voor Ajax. Vraag maar aan Braamhaar!


Tifo in Arnhem


Maar ook op het uitvak


Nog wat vroeg nieuwjaarsvuurwerk
Gabri ontvangt vlak voor tijd zijn tweede gele kaart en dus rood


Klaas Jan Huntelaar was een van de weinigen die wèl inzet toonde maar in de tweede helft amper een bal kreeg


De beslissende 3-2 is gevallen. Emanuelson beseft het, net als de rest van de Ajacieden die al met kerstvakantie waren in de tweede helft


…en het zou nog erger worden…


Buiten stond de escorte al klaar
Nooit genoeg drank om de vieze smaak van deze zeperd weg te spoelen


Met een klote gevoel terug naar Amsterdam en de kerst in

Vitesse-Ajax 4-2 (0-2)
4. Grygera 0-1
35. De Mul 0-2
49. Lazovic 1-2
51. Junker 2-2
89. Benson 3-2
90. Hersi 4-2

Scheidsrechter: Vink
Toeschouwers: 24450
kaarten: Geel: Roger, Maduro, Gabri en Ogararu (allen Ajax), V/d Schaaf, Benson en Hersi (allen Vitesse) Rood: Gabri (2e geel ’70)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu, Grygera, Roger (’40 Maduro), Vermaelen, Gabri, Sneijder, Emanuelson, De Mul (’72 Rosenberg), Huntelaar, Babel (’72 Vertonghen)

Opstelling Vitesse:
Wapenaar, Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Fränkel (’46 Due), Kaya (’85 Benson), v/d Schaaf, Pryor, Hersi, Lazovic, Junker

Met dank aan o.a. AjaxPride voor het fotowerk!

Related posts