Sneijder gaat rode kaart aanvechten

Wesley Sneijder verklaarde vanmiddag tegenover NOS Langs De Lijn dat hij van plan is om een eventuele straf voor zijn rode kaart in het duel met Sparta Rotterdam (3-0 verlies) te zullen aanvechten. De middenvelder van Ajax werd door arbiter Ruud Bossen met rood van het veld gestuurd nadat hij tegenstander Jeffrey Vlug een duw gaf en vervolgens ook nog eens Bossen verbaal te lijf ging.

,,Het gebeurde nadat ik voor de derde keer op rij was getackeld. Ik reageerde omdat ik wilde dat het stopte. Het was helemaal niet overdreven. Daarvoor kreeg ik geel. Daarna is er van mij uit iets geroepen naar desbetreffende speler, niets schokkendst, ik ga niet zeggen wat. De rode kaart is overdreven.”

Sneijder gaf aan dat hij niet zal herhalen wat hij geroepen heeft, vanwege het feit dat hij in beroep zal gaan wanneer hij een schorsing opgelegd krijgt. “Ik moet nu verstandig zijn. Ik heb dat nodig voor het proces. Ik ga dat zeker aanvechten. En ik heb er een goed gevoel over. Voor de buitenwereld is er namelijk een hele hoop gebeurd, maar voor mij niet zoveel.”


Een verhitte Wesley Sneijder nadat hij tegen Sparta van het veld is gestuurd

Overigens liet Sneijder ook weten dat Bossen niet geheel vrij uitging. “Er zijn dingen geroepen door de scheidsrechter, niet alleen tegen mij, maar ook tegen Jaap Stam en tijdens de rust naar de teammanager van Sparta.”

Ajax-trainer Henk ten Cate werd kort voor rust naar de tribune gestuurd wegens het roepen van ‘moraalridder’. De oefenmeester vond de rode kaart voor zijn pupil maar overdreven en bracht het incident van Kenneth Perez naar voren.

,,Het was erg overtrokken. Het ging om een scheldwoord dat 100x per wedstrijd gebruikt wordt. Bovendien riep Wesley het richting een Sparta-speler niet richting de scheidsrechter. Maar misschien werd Wesley nu slachtoffer van het verhaal rond Perez”, aldus de trainer.

Related posts