Voorbeschouwing Ajax-ADO:
Zonder Gabri maar met Mitea op de bank

Donderdagavond speelt Ajax de bekerwedstrijd in de eigen ArenA tegen ADO Den Haag. Een wedstrijd waar de gemiddelde Ajax-supporter inmiddels niet meer warm voor loopt: Alweer ADO! Wij hebben het inmiddels wel gehad met ADO. Enkele weken geleden werden de Haagse hopjes voor de competitie in een telleurstellende wedstrijd afgedroogd (Zie verslag). Zonder fans uit Den Haag, zonder hun exentrieke doelman Postma zijn dit soort wedstrijden er een in het genre Sparta en RKC thuis: kleurloos.

Ajax zal het tegen ADO moeten doen zonder John Heitinga. De verdediger is toch geschorst door de KNVB naar aanleiding van zijn rode kaart afgelopen weekend tegen Heracles. volgenss niemand was het rood maar de KNVB zou de KNVB iet zijn als men toch zijn scheidsrechtertje wil beschermen en dan maar een schorsing oplegt voor één duel. Zondag is Ajax-psv en de bond wist dondersgoed dat het iedereen over zich heen zou krijgen als men twee wedstrijden schorsing had geëist. Het bewijst maar weer eens de onderkruiperstactiek van onze nationele bond!

Zonder Gabri maar met Mitea
Henk ten Cate van Ajax weet nog niet of hij donderdagavond tegen ADO een beroep op Gabri doet. De Spanjaard heeft last van zijn nek. Ten Cate wil met het oog op de thuiswedstrijd van komende zondag tegen PSV geen risico met de middenvelder nemen.

Mitea start op de bank
Nicolae Mitea, terug van een blessure, maakt voor het eerst dit seizoen deel uit van de selectie. ,,Hij heeft maandagavond met Jong Ajax de hele wedstrijd gespeeld en daarin maakte hij een mooie goal”, verklaart Ten Cate, die op de geblesseerde Ryan Babel na over een nagenoeg complete selectie beschikt. “Nicolae is er nog niet helemaal, maar ik wil hem ook belonen voor zijn vorderingen. Dus misschien dat hij er weer even aan mag snuffelen.”

ADO
Bij ADO heeft men hele andere zorgen: De club staat aan de afgrond van degradatie. Met 5 punten uit elf duels staat de club kleurloos op een 17e plaats. Wat de club vooral zorgen baart is het gebrek aan scorend vermogen: Tot nu toe scoorde men slechts 9 doelpunten. In Den Haag hoopt men echter stiekum tegen Ajax toch op een stuntje, zoals ook gister NAC dat deed in Groningen (1-3). Wat dat betreft blijven bekerwedstrijden natuurlijk altijd wedstrijden op zich!

Live op tv en internet
Het duel wordt live uitgezonden via Talpa op tv en internet. Voor de internet-uitzending via Talpa.tv moet wel een bedrag van 2,95 euro worden betaald.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax wordt gezien als absolute favoriet voor de winst tegen ADO. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,15 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 6,5 keer en voor een zege van ADO 13,5 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,15=17,25 euro. Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts