Blessure Jaap Stam lijkt mee te vallen

Ajax verloor al snel in de wedstrijd tegen Feyenoord aanvoerder Jaap Stam. De centrale verdediger liep na ruim 20 minuten in een duel met Charisteas een naar het zich liet aanzien enkelblessure op. Hij probeerde het vervolgens nog wel, maar kon uiteindelijk toch niet verder. Hij werd niet vervangen door de verrassend gepasseerde Vermaelen, maar door Ogararu. Daardoor schoof Heitinga door naar het centrum.

Inmiddels is duidelijk dat er bij Stam een zenuw geraakt was tijdens de charge van Charisteas. Hij raakte hierdoor even het gevoel in zijn been kwijt.

Toch liep Stam, die aanvankelijk niet meer op zijn linkerbeen kon staan, na afloop van het eenvoudig gewonnen duel weer redelijk door de catacomben van De Kuip. “Ik voelde helemaal niets meer”, zei de voorstopper over het incident in de 22e minuut. Stam raakte aan de zijlijn geblesseerd na een duel met Angelos Charisteas.

Verwacht wordt dat de 34-jarige captain weer fit zal zijn voor het thuisduel tegen ADO Den Haag van komende woensdag. Toch houdt trainer Henk ten Cate een slag om de arm. “Het ziet er alweer wat beter uit, maar we zullen het nog even moeten afwachten voordat we kunnen zeggen of Jaap er woensdag weer bij is. Maandag weten we misschien meer.”

Related posts