Van Egmond was gewoon bang voor de gevolgen van staken.
KNVB stelt vooronderzoek in nav spreekkoren tijdens Utrecht-Ajax

De KNVB stelt een vooronderzoek in naar de spreekkoren en supporters die uit waren op rellen tijdens het competieduel tussen FC Utrecht en Ajax van afgelopen zondag. Tijdens het duel waren veelvuldig spreekkoren te horen van Utrechtse zijde, oa aan het adres van Wesley Sneijder. Dit ondanks dat de supportersvereniging van Utrecht vooraf had opgeroepen Sneijder met respect te behandelen omdat Sneijder dat ook toonde vorig seizoen na het overlijden van Utrecht-voetballer Di Tomasso (zie bericht).

De wedstrijd had volgens een rapport van een waarnemer gestaakt moeten worden. De stadionspeaker in Utrecht riep diverse malen het Utrecht-publiek op te stoppen maar tevergeefs. Scheidsrechter Van Egmond deed ondertussen of hij doof was. Vanuit het Ajax-vak werd vervolgens ook niet al te netjes verbaal gereageerd waarop de Utrecht-fans al bij voorbaat kansloos de confrontatie zochten richting het Ajax-vak. De KNVB zegt nu dat scheidsrechter Van Egmond het duel had moeten staken, maar dat dit ook de politie of de gemeente van Utrecht had kunnen doen. Kortom: De pot verwijt de ketel weer eens!

Getwijfeld uit angst
Van Egmond zelf laat vandaag weten getwijfeld te hebben over het al dan niet stilleggen van de wedstrijd vanwege de spreekkoren. Hij liet weten ze wel gehoord te hebben, maar het moeilijk te vinden tijdens de wedstrijd te bepalen waar ze vandaan komen en welke strekking de spreekkoren hebben. Dit is natuurlijk grote onzin. Als het aan de andere kant van het stadion te horen is dan kan het Van Egmond niet ontgaan zijn wat en wie het zong. Van Egmond geeft verder als reden dat ook de mogelijke gevolgen die het zou hebben als hij tot staken zou zijn overgegaan. Bij twee keer stilleggen had hij het duel moeten staken met de eventuele consequenties van dien voor de supporters en de onrust tussen de supporters. Kortom: Van Egmond was gewoon bang!

Related posts