Ajax aan kop na winst op Utrecht
Ajax spectaculair maar dik verdient langs Utrecht: 2-3

Ajax heeft een dikverdiende 2-3 overwinning geboekt op FC Utrecht in de Galgenwaard. In een, zoals verwacht, zwaarbeladen wedstrijd kwam Ajax in de eerste helft op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Gabri en Heitinga. In de 2e helft leek er weinig aan de hand maar mede door het falen van scheidsrechter van Egmond, die de wedstrijd totaal niet in de hand had kwam Utrecht in de slotfase toch nog geheel tegen de verhoudingen in op 2-2. Kenneth Perez bleek opnieuw van onschatbare waarde door koud in het veld Ajax alsnog prachtig naar 2-3 te stiften.

Al in de eerste minuut kreeg Wesley Sneijder een gele kaart voor een vrij onschuldig vergrijp. Scheidsrechter Van Egmond was daarna het spoor echter volledig beister. Grove overtredingen waaronder enkele doodschoppen bleven onbestraft. Tot 4 maal toe riep de stadionspeaker de Utrecht-fans op te stoppen met kwetsende spreekkoren. Ondertussen deed van Egmond of hij doof was!

Penalty
Tot overmaat van ramp gaf Van Egmond Utrecht een totaal onterechte strafschop nadat Stam Fortune onderuit had gehaald buiten de zestien: 1-2

Ajax leek even de weg kwijt. Gregor van Dijk solliciteerde voor de zoveelste keer deze middag naar een rode kaart dat hij uiteindelijk na een grove overtreding op Sneijder hem uiteindelijk toch kreeg van Van Egmond.

Van Dijk had amper het veld verlaten of utrecht kwam met 10 man op 2-2 doordat Fortune zijn man simpel voorbij ging op rechts en de bal diagonaal langs Stekelenburg schoot: 2-2.

Henk te Cate bracht Kenneth Perez om nog iets te forceren. Het bleek een gouden wissel want Perez stifte bij vrijwel zijn eerste balcontact de bal over de Utrecht-keeper in de bovenhoek: 2-3.

Verdiende overwinning
Ten Cate sprak na afloop over een verdiende overwinning. ,,We hebben de wedstrijd tachtig minuten lang gedomineerd. Ryan Babel krijgt vervolgens geen strafschop en Jaap Stam maakt een overtreding buiten zijn strafschopgebied. Van Egmond fluit vervolgens wél voor een strafschop. Ik vond het slecht dat we daarna ons hoofd verloren. FC Utrecht mag natuurlijk nooit op 2-2 komen. Gelukkig hebben we het nog recht kunnen zetten.”

Van Egmond geeft toe
Na afloop erkent scheidsrechter Dick van Egmond na het zien van de beelden dat hij Utrecht ten onrechte een penalty heeft gegeven: ,,Het was er duidelijk buiten. Mijn assistent zat ernaast”, aldus de scheidsrechter. Gelukkig werd de blunder van het scheidsrechterstrio Ajax niet fataal, met dank dus aan Kenneth Perez!


Ajax viert feest na de 0-2 van Heitinga


Kenneth Perez stift de bal over Utrecht doelman Vorm en zet Ajax op 2-3

FC Utrecht-Ajax tussenstand 2-3 (0-2)
7. Gabri 0-1
44. Heitinga 0-2
80. Van Dijk 1-2 (pen.)
83. Fortune 2-2
85. Perez 2-3

Opstelling FC Utrecht:
Vorm, Cornelisse, Dickoh, Broerse, Braafheid, Caluwé, v. Dijk, Somers, v.d. Gun, Fortuné, Kopteff

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Heitinga, Grygera, Stam, Vermaelen, Gabri, Maduro, Emanuelson, Sneijder, Rosales en Babel

Scheidsrechter: Van Egmond
Toeschouwers: 24.000 (Uitverkocht)

Related posts