Ajax laat maar verdient langs NEC: 2-0 Incl fotoverslag

Ajax heeft de competitiewedstrijd tegen NEC in de Amsterdam Arena met 2-0 gewonnen. De Amsterdammers kwamen geen moment in de problemen ondanks dat de ploeg pas na een uur spelen op voorsprong kwam. Dat gebeurde via een fantastische goal van invaller Kenneth Perez. Diezelfde Perez zorgde ook voor het tweede doelpunt van Ajax.

Na tegenvallende optredens tegen IK Start, Roda JC en het tweede team van RKC wilde Ajax zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen NEC duidelijk maken dat de club dit seizoen zeker mee wil gaan doen in de strijd om de landstitel. Het lukte Ajax echter niet om door de hechte NEC-defensie te prikken. Daarvoor lag, vooral in de eerste helft, het tempo veel te laag en waren de acties te voorspelbaar. De Belg Vermaelen bleek voor het duel niet helemaal fit. Hij werd daarom vervangen door Grygera in de basisopstelling. De oefenmeester wisselde Roger in de rust. De Spanjaard speelde wederom erg wisselvallig.

Beter
Na rust was het een stuk beter. Klaas-Jan Huntelaar kwam niet in het spel voor, simpelweg omdat het centrale duo achterin bij NEC hem zowat bij iedere actie in de houtgreep nam. De spits kreeg bovendien weinig hulp van de flankspelers Ryan Babel en Mauro Rosales. De spits moest een kwartier voor tijd plaatsmaken voor Markus Rosenberg. De vervanger van Roger; Perez voorkwam uiteindelijk dat Ajax een week na de nederlaag bij Roda JC wederom puntenverlies leed. Aan het slot van de wedstrijd kwam alsnog Vermaelen in het veld voor Heitinga. Die kampte op zijn beurt met liesklachten waardoor hij de 90 minuten niet meer kon volmaken.

Redelijk tevreden
Was Ajax coach Ten Cate de laatste drie duels hard over de prestatie van zijn elftal, na de 2-0 zege tegen NEC was hij wel redelijk tevreden. De Ajax coach vond het vooral positief dat zijn ploeg eigenlijk maar een kans had weggegeven. Voorin creerde het voldoende kansen, al had het de wedstrijd eerder moeten beslissen. Ten Cate was tevreden over invaller Perez, maar nog meer over Emanuelson die hij de beste van het veld vond. Huntelaar daarentegen viel tegen, hij werd daarom ook gewisseld voor Rosenberg.


Van hogerhand kwam men ook vooraf weer eens even een kijkje nemen op Zuid


Ook uit Nijmegen niet veel interesse voor de prestaties van hun club buiten Nijmegen


Zijn de 4tieners daar ooit geweest dan?!


Opstellingen van beide elftallen


Hij ziet er steeds flitsender uit!


Kans…


…kans…


…en nog een kans!


Maar Babos stond goed te keepen


Ook Huntelaar waagt een schot


Stam torent hoog boven iedereen uit


Mooi shirt Dennis!


De nieuwe Dapp’re Strijders?


O nee, het is het boek van 410


Het ECHTE logo ziet er in 3-D fantastisch uit!


De tweede helft Perez voor Roger


Ajax dringt opnieuw aan


Dringen voor de vrije trap


Hij liep ook weer eens warm


In de slotfase vervangt Vermaelen de geblesseerde Heitinga


Babel in actie

Ajax-NEC 2-0 (0-0)
60. Perez 1-0
82. Perez 2-0

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 46081
Kaarten: Geel: NEC: El Akchaoui, Olsson

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Grygera, Stam, Heitinga (’87 Vermaelen), Emanuelson, Gabri, Roger (’46 Perez), Wesley Sneijder, Rosales, Huntelaar (’77 Rosenberg), Babel

Opstelling NEC:
Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui, Barreto (’66 Vanaudenaerde), Otten, Boutahar, Snoyl, Denneboom, Eagles (’46 Holman (’73 Niedzielan))

Related posts