There are no ads, please add some


Opstellingen Rosenborg – Ajax, Dolberg start in de spits

Ajax begint om 20:45 uur aan de belangrijke wedstrijd in de play-offs van de Europa League tegen het Noorse Rosenborg. Trainer Marcel Keizer heeft ondanks alle geruchten toch gekozen voor Kasper Dolberg als spits waardoor Klaas Jan Huntelaar op de bank zal beginnen. Ajax moet in Trondheim een 0-1 thuisnederlaag zien weg te werken om toe te treden tot de groepsfase van de Europa League.

Opstelling Rosenborg: Hansen, Meling, Lundemo, Bjordal, Skjelvik, Jensen, Konradsen, Midtsjo, Jevtovic, Bendtner, De Lanlay

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Nick Viergever, Mitchell Dijks, Donny van de Beek, Lasse Schone, Hakim Ziyech, Justin Kluivert, Kasper Dolberg, Amin Younes


Gerelateerde posts

246 reacties

 1. dickst14

  ok we gaan het zien of het met deze spelers lukt. do not change a winning team gaat dus niet op. hopelijk speelt Youness een van zijn 5 goede wedstrijden en winnen we met 1-3

   1. dickst14

    eetste 10 minuten ja. veltman en youness gaan verder zoals afgelopen jaar. drama. hopelijk maken we het goed

 2. Bert62

  Jammer dat Klaas Jan niet in de basis staat, juist in deze wedstrijd is hij zo hard nodig. Als ze het vanavond niet gaan halen dan is dat de trainer aan te rekenen.

 3. BoyVanAjax

  Had graag Huntelaar gezien, maar met dit Ajax zou het toch ook gewoon moeten kunnen. In ieder geval, succes boys!

 4. TikkieTakkie

  Jammer dat Klaas-Jan niet speelt, maar zou ook gewoon kunnen dat Dolberg in dit potje weer de sterren van de hemel speelt okal ging dat de laatste weken niet. Zou niet weten hoe we het moeten oplossen met Dijks, veel te slecht maar we hebben ook niets beters! Hoop dat onze twee nieuwelingen snel kunnen gaan spelen. Maar voor deze wedstrijd zullen we het met Dijks moeten doen. 🙁

 5. JohnDoe77

  Prima, hier gaan we de 0-2 mee neerzetten en dan kunnen we met de wissels de 1-3 binnen slepen! Succes boys!!

 6. Overdwars

  Niet te begrijpen he, wat heeft KJ gedaan? Na de training op Keizer z’n autostoel gescheten?

 7. De seijs

  Ik weet niet waarom, maar ik heb er geen goed gevoel over vanavond met ons aller ajax. 🤔🤐

 8. Remco425

  Zelfde team wat vorige week klote speelde. Afgelopen zondag ging het met een paar anderen een stuk beter, maar dat willen we nu natuurlijk niet….

 9. RobbyZ

  Zo,na vanavond kunnen ze zich lekker richten op het 34e kampioenschap want als dit zelfde team als vorige week net zo KUT speelt als toen dan is het vanavond over en uit. Ik hoop het niet natuurlijk maar dan valt de teleurstelling mee. 😬

 10. -buitenkantje rechts-

  Niet verwacht.. kom op mannen! Goede wedstrijd gewenst!! Deze 11 moeten het gaan doen..

 11. bs

  Waar dat eeuwige vertrouwen in Younes en Dijks toch vandaan komt …. ze zullen het vanavond moeten laten zien. En dan ook nog de man van 13 miljoen op de tribune!! En veltman en dijks er in… pfffff

 12. JohnDoe77

  Dijks weet ik echt niet BS, gelukkig is die Colombiaan er, kan Dijks weer in de verhuur…

  1. De seijs

   Hij heeft wel gelijk br. Het is een zaad wedstrijd van ajax. Ik had al zo’n vermoeden.

 13. fjonkman

  Zie ik het nou verkeerd of lijkt het wel of Dijks steeds slechter gaat voetballen? Ik zie hem bewegingen maken die echt nergens op slaan..

 14. fjonkman

  Wat is dit nou toch… vd Beek.. geef je hem nou expres aan de tegenstander? En vervolgens heeft de “verdediging” geen flauw idee waar Bendter is… wat ONTIEGELIJK kinderlijk is dit Ajax!!!!!

 15. -buitenkantje rechts-

  Vd Beek knullig balverlies.. Veltman verdedigt als een amateur..
  Cerny en KJH warm laten lopen Keizer.. Er moet iets gebeuren!

 16. fjonkman

  Veltman??? Bendtner is voor de Ligt of Viergever, niet voor Veltman, die was in ieder geval wel in de buurt van zijn man

  1. Ajaxslied

   Nee dat is onzin het zijn niet de F-Jes waar je over heel het veld achter je man moet aanlopen. zoals je nu in de herhaling ziet is het gewoon Veltman zijn man.

 17. Forever nr14

  Werkelijk!!!!!!!! Die Veltman???????? En dat is aanvoerder hoe maken we ons weer belachelijk!!!!!!! Flikker nou toch eens op met die Veltman zeg!

 18. fjonkman

  Ze spelen die kut Noren volledig in de kaart. Deze wedtrijd is dood.. klaar.. over.. tenzij er een Godswonder gebeurt..

 19. Forever nr14

  En vd Beek idd zo amateuristisch dit, hahah as zondag VVV uit oei oei! Pfffff wat maken ze zich toch weer de lachende van europa pffffff

 20. -buitenkantje rechts-

  Simpel.. Dolberg naar rechts.. KJH in de spits nu Kluivert geblesseerd is..
  Kom op Keizer!!!

 21. KBouter

  Man man…wat een paniek en emotionele reacties weer.

  Dit maak toch geen verschil, Ajax had toch al twee keer moeten scoren.

 22. Forever nr14

  En dan Dijks😂😂😂😂😂 dat kan toch niet mensen!
  Begin steeds meer te twijfelen aan Keizer😬

 23. M800M

  Waarom kunnen ze de eerste 15 min wel voetballen en gaan ze daarna als een amateur team verder??!?? Ik vind de kritiek op Veltman vaak onterecht maar hij staat daar ongelofelijk amateuristisch te kloten. Onbegrijpelijk. En dat is dan je aanvoerder en ervaring in het veld zucht….

 24. Ab is fan van Johan en Jonk

  Kom net thuis. Gaat lekker zie ik. Zit er nu trouwens 12 miljoen op de tribune?

 25. KBouter

  Maar we begonnen zeer goed meteen uitstekend middenveld…en ineens uit het niets nemen zij totaal..maar ook totaal de wedstrijd over en ons middenveld verzuipt.

  Dat contrast is veel te groot!!

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Weten Schone en van de Beek wel waar ze moeten spelen? Ziet er niet uit.

 26. bs

  Ze lopen echt helemaal achter de feiten aan… zou het aan Ziggo liggen ?? Ik word weer bijgelovig…

 27. BobbyHaarms

  Inpakken en wegwezen met de staart tussen de benen, Ajax moet zich kapot schamen. Of….er moet in de 2e helft echt een wonder gebeuren..

 28. fjonkman

  Sorry hoor, maar als je zo begint, dan heb je nog aardig wat te posten vanavond.. vd Beek is onzichtbaar behalve die mooie inleiding op het doelpunt van Rosenborg, Kluivert was alleen maar op zoek naar een kaart, maar het is hem gelukt om er toch uit te mogen. En de rest stapelt ook fout op fout…

 29. bs

  Na het doelpunt is Ajax er niet meer aan te pas gekomen. Wat is hier toch aan de hand?? En wie wil er als het zo doorgaat nog bij Ajax spelen??

 30. Valentino

  Onbegrijpelijk dat Keizer niet gewoon de opstellinf van afgelopen weekend heeft aangehouden. Deze opstelling werkt gewoon niet.

 31. -buitenkantje rechts-

  Veltman wederom drama.. hoe kan het dat daar geen vervanger voor is?? Deze wedstrijd nog slechter dan Dijks Nu van de linkerkant geen gevaar.. Hoe zou dat kunnen?? Onze man van €50 milj gezien??
  Ingrijpen!!

  1. Ajaxslied

   Ja het lijkt wel of ze de opdracht hebben gekregen om vooral Dolberg niet aan te spelen.

   1. PvL020

    Totaal geen vertouwen hebben de spelers volgens mij in keizer!! Van Gaal en Jonk bellen!!! Duidelijk dat iedereen niet thuis geeft, dat kan toch niet als je 92 dagen geleden de finale speelt??

     1. Ajaxslied

      ook niet tussen de spelers onderling wat moeten de andere alleen al wel niet denken dat Veltman aanvoerder is gemaakt.

    1. De Nees

     TH=trainersbank. Dat gerommel met aankopen, laat anticiperen sijpelt naar beneden. Ik zie geen visie bij TH hoe ze een sterk elftal moeten formeren. Dat gerommel zie je terug op het veld.

 32. Indojood

  Dolberg’s laatste wedstrijd, vermoed ik. Gelijk heeft ie, hier is geen eer meer te behalen.

   1. De seijs

    Dat vind ik. En dat zeg ik omdat hij de enige is die ajax kan laten voetballen zoals het hoort. En of hij een klootzak is of niet hij is bewezen de beste. Keizer werd gevraagd en had de keuze. En hij wilde maar al te graag. Hij is er dus nog niet klaar voor. Dus als we nog wat willen deze competitie dan moet de man komen die zich al bewezen heeft en dat is VAN GAAL. En of jij het nou leuk of niet leuk vindt, het gaat hier wel om ons aller ajax.

  1. KBouter

   Echt hé Seijs…met dit soort opmerkingen laat je aan iedereen zien dat je nog te dom om te poepen bent!

   1. De seijs

    Jij hebt dus geen respect voor oud ajacieden. En die bewezen hebben de beste te zijn voor ajax . Ben jij dat soms vergeten. Het gaat hier niet om jou maar om ons aller ajax.

    1. KBouter

     Voetbal liever een paar jaar in de luwte, dan dat die stastsgevaarlijke paardenlul terug komt!

 33. Hazez

  Hahaha ad de mos snap na zoveel jaar de regels over uit en thuis doelpunten nog niet hahaha

 34. BobbyHaarms

  Aad denkt ook nog eens dat Ajax 3x moet scoren met deze stand. Hij snapt het echt niet 🤤

 35. bs

  Hoog voor de pot aan de ene kant (zinloos) en corners weggeven aan de andere kant. Het is ontluisterend….

 36. Geroldkohlen

  laat Siem nog maar even wachten, andere posities hebben meer prioriteit lijkt me! als ze niet halen ,is dolberg morgen weg en ziyech maandag.

 37. Melvis

  Het is weer niet om aan te gluren, ik ben van ellende zelfs even naar de hockey dames op nederland 3 geswitched😂

 38. swa

  Heb al vanaf het begin geen vertrouwe in Keizer en nu al helemaal niet. Het is een verkeerde gok geweest. Welke oetlul zet Neres op de tribune. Echt om te schamen dit.

 39. Cootje Adriaanse

  Verrassend te lezen dat forumleden hier vooraf nog zo’n vertrouwen hebben/hadden. Tuurlijk steun je je club ten alle tijden, maar alsof Ajax ineens goed gaat voetballen en bij Rosenberg wint. De problemen zitten veel en veel dieper. Er is helaas geen basis voor een geslaagd seizoen dit jaar…. en daar baal ik zeker van!

 40. Ab is fan van Johan en Jonk

  3 man moeten vertrekken en 2 extra zullen er nog gaan. Winter, Bloemkool en Keizer per direct vervangen. Het werkt voor geen meter er is geen vertrouwen. Ziyech en Dolberg zullen bij uitschakeling aksnog vertrekken. Wordt een lekker seizoen. Oh ja, die mensen de de naam van van Gggggg…..gadverdegadver durven te noemen moeten per direct een supportersverbod krijgen. Zie net wissel en gevolg. 4-2-4 met Schone. Geeft direct aan dat Keizer het echt niet snapt.

  1. Ajax1958

   Op zich is Veltman wel inspirerend bezig. Hij probeert het team echt naar een hoger niveau te brengen en coacht ook heel goed.

 41. Ajaxslied

  hij had beter 3-4-3 kunnen gaan spelen zodat je het middenveld volledig onder controle krijgt en veel lopende mensen de 16 in en dan voorzetten.

 42. KBouter

  In dit soort wedstrijden heb je nu iemand nodig die goed in de kleine ruimte is.

  Je moet ze zoeken in Nederland want een nóg betere voetbalt wel elders in Europa.

  Maar zal zó n Ayoub van Utrecht goed genoeg zijn om dit Ajax méér impulsen te geven?

 43. Ajaxslied

  Snap je toch niet waarom kan Younes niet vaker zulke ballen geven. Lekker buitenom en een voorzet niks mis mee.

 44. fjonkman

  Ik krijg nu al kramp in me reet van het billen samen knijpen!!! Hou vol Ajax en maak het af!!!!

 45. Kevke87

  lekker man boys. maar jongens ook even met zn allen proberen iets positiever te zijn. onze eigen spelers kapot maken is ook de oplossing niet. want nu juichen we allemaal

 46. bs

  We zijn er echt nog niet …. nog een of twee keer scoren is minimaal noodzakelijk met mensen als Dijks …Zyiech van het padje … etc etc.

 47. bs

  Veltman speelt nu alsof Ajax met 1 been in de finale staat. Risicovol allemaal hoor … waar is het teamwerk?

 48. Indojood

  En weer gaat Keizer de fout in door een wissel. Naar achteren lopen en deksel op de neus.

 49. M800M

  VERDOMME Keizer waar ben je mee bezig man!!! Die wissels slaan helemaal nergens op! Dat tactische gegoochel van die vent komt me de strot uit. Rot op! En neem bergkamp en overmars lekker mee

 50. fjonkman

  Wat een beginners fout van Keizer jongens… je haalt Dolberg eruit en geeft het momentum aan Rosenborg.. blijkbaar willen ze geen Europees voetbal dit jaar?????

 51. Ab is fan van Johan en Jonk

  Keizer, als de uitschakeling een feit is dan veruit merendeels op jouw conto.

 52. AjaxJay070

  Keizer moet zn conclusie trekken. CL verkloot met zn kutwissels en ook nu weer, witte zakdoekjes mogen van mij mee

 53. Ajax1958

  Zo, ik ben nu lang genoeg positief geweest, dat werkt niet en is ook niet realistisch. ER MOETEN KOPPEN ROLLEN!!!!!!!

 54. knudde32

  en nu maar knus naar jullie warme bedjes wat een kleuterbende deel van seizoen nu al naar de klote

 55. Iamsterdam2015

  Dit wordt een heel heel heel zwaar seizoen met deze manier van spelen…….ik hoor mijn pisvee en feyenooit supporters al morgen op het werk!!!!
  DRAMATISCH EN WAT EEN AFGANG!!!!!!! Zwolle is potverdomme 2 klasse beter dan Rosenborg………en ja ook
  Als Ajax!!!!!!! WAT EEN AFGANG

 56. PvL020

  Keizer heeft AJAX in 92 dagen VERKRACHT!!!! Wie wisselt nou zo’n superkoppel en zet een van de slechtse mensen op het middenveld en Dijks laten staan

   1. Cootje Adriaanse

    En het merendeel van de forumleden was enthousiast over zijn aanstelling!!!! Werd geroemd om zijn werkwijze (die mij nooit helder werd). En zijn al die voorstanders na drie weken seizoen 2017/2018 al om???

 57. f-side64

  bedankt Overmars voor het verkopen van sanchez en m.keizer voor de belachelijke wissel van dolberg voor een verdediger

 58. Ab is fan van Johan en Jonk

  Een voordeel. Hoef voor minimaal 3 europese wedstrijden geen geld uit te geven. Vrees voor het hele seizoen.

 59. Forever nr14

  Keizer gezakt voor examen!
  Hoe kun je die droeftoeter “Veltman” op het middenveld zetten en zo’n jonge jonge zeefuik zo’n opdracht geven?????
  Exit Veltman en helaas ook Keizer

 60. KBouter

  Ben totaal gedesillusioneerd, ga vanavond ook niet verder hier. Morgen weer met een frisse verstandige kop verder debatten.

  Truste all!!

 61. Forever nr14

  Belachelijk slechte wissel gewoon! Echt belachelijk!
  Wat heeft die Veltman in de ogen van Keizer??????
  Prutsert
  En natuurlijk ook wederom dit triete beleid van RVC en consorten!!! Club vernietigen dat is het!
  Ik snap niet dat wij dit nog accepteren????

 62. BobbyHaarms

  Afgelopen, klaar, over en uit. Van finalist tegen Manchester naar het absolute lachertje van Europa. En dat in 3 maanden tijd. Dolberg, lekker eieren voor je geld kiezen nu. En Ziyech zie ik ook nog vertrekken, zeker na zijn rare reactie toen hij zondag scoorde. Wat een ongelooflijke afgang van een zielloos Ajax, wat een “geweldig” TH zitten we mee opgezadeld! Dijks en Veltman bewijzen keer op keer van het niveau Heracles te zijn, zelden zoveel gepruts gezien achterin!

  Zoveelste teleurstelling al in een nu al verloren seizoen.

  1. fjonkman

   Niveau Heracles??? Ik weet niet hoor.. maar hadden we niet verloren van Heracles?? Dus hun niveau ligt nog lager dan dat van Heracles!!

   1. BobbyHaarms

    Je hebt helemaal gelijk. Eigenlijk ben ik nog te lief…niveau Roda dan? Hoe dan ook, als je zo je kansen weggeeft heb je niks, maar dan ook echt helemaal niks te zoeken in Europa..

 63. Iamsterdam2015

  Hoe kan je nou een kwartier voor tijd de stekker eruit trekken door die wissel!?!?!?! Echt zo een tactische domme wissel. Je speelde gvd niet tegen real bayern of psg!?!? jezus wat een domme domme actie van Keizer!!!!

 64. -buitenkantje rechts-

  Geen kwaliteit.. verkeerde wissels.. Keizer zakt door het ijs.. vreselijk om te zien.. Rosenborg is Ajax gewoon 2x de baas. ROSENBORG hè..
  Duidelijk is dat mensen hun conclusies moeten trekken.. Het kan niet zo zijn dat Ajax met zo’n financiële situatie drie sterkhouders verkoopt en zich versterkt! Jochies van 18-20 zijn namelijk geen versterkingen voor sterkhouders.. je kan ook niet meer wegkomen met het argument.. niemand wil komen.

  1. bs

   Er gaan nu mensen weg, niemand wil meer naar Ajax en … pfff dieptepunt is compleet. Het enige wat nog kan gebeuren is dat VVV komende weekend nog een beetje zout kan strooien. We moeten door een diep dal met zijn allen. Ajax is middenmoter, meer niet. Uithuilen en opnieuw beginnen. Het komt wel weer….

   1. -buitenkantje rechts-

    Onze aankoop van €15M op de tribune.. Waarom niet Dolberg op rechts gezet toen Kluivert geblesseerd was. Huntelaar in de spits. Had ik echt verwacht met Neres op de tribune. En dan Zeefuik laten debuteren in zo’n cruciale wedstrijd.. Dan heb je een complete black-out en laat je zien niet geschikt te zijn.
    Mannen.. probeer meestal positief te zijn.. de rede van dingen te begrijpen.. wat nu duidelijk is dat we de bodem hebben geraakt en dat er principierl zaken fout gaan.. Ook moeten verantwoordelijken conclusies trekken..
    Overmars.. Bergkamp.. Sar.. ze moeten het boetekleed aantrekken en conclusies trekken. Het eens zo trotse en mooie rood-wit is belachelijk gemaakt.. sinds 1966 geen Europees voetbal..

 65. Indojood

  Voor het eerst sinds 65-66 geen Europees voetbal gehaald, ik had nooit gedacht deze dag mee te maken. Heb even de kracht niet om tekeer te gaan. Ik schaam me er nu voor om Ajacied te zijn.

 66. Bert62

  Hoe kun je gvd een goed draaiende tandem uit elkaar halen en zo’n Zeefuik er voor in de plaats zetten

 67. De Nees

  Tuuurlijk laat je een jonkie debuteren bij 1-2 stand, volkomen logisch Keizer…..Controle was er al amper en daarna helemaal weg. D’r zitten 3 hersenpannen daar en dan brouwen ze deze wissel.

 68. Forever nr14

  Het is echt triest dit, echt de schuld van Keizer vandaag, maar. De heren die het voor het zeggen hebben en de mooiste club van weleer zo kapot te maken moeten ook eens aangepakt worden! Stelletje ongelooflijke eikels.

 69. Vak 120

  Keizer is de schuldige!! 2-1 voor en hun waren rijp voor de slacht!! Hij haalt dolberg eruit en zeefuik erin…..ontslaan die kwal,echt anti ajax keizer!

 70. Dolfie_67

  Verdedeging op orde Overmars??? Volgens mij verdwijnt met de dag je voetbalverstand…Rosenborg amper kansen en 3x scoren…….

 71. Overdwars

  Niet te geloven dit he, rot die Keizer er gelijk uit. Niet eens voor de camera verschijnen ook he!! Wat een kut wissel zeg, ongelooflijk wat een amateur. Begint al met zn keuze voor Dolberg vanaf de start. Dan ga je jouw keuze er ook weer vroegtijdig afhalen op het moment dat hij eindelijk in het spel begint voor te komen. Ajax onwaardig. Nog maar 1 club in europa (vitesse)… is toch verbijsterend

Reageren is niet mogelijk.