Sanchez: ‘Doel is kampioen worden en de Europa League winnen’

Davinson Sanchez heeft als jonge speler al enige ervaring in het spelen van een grote finale. De Colombiaan won vorig seizoen met Atletico Nacional de Copa Libertadores. Sanchez kijkt dan ook met vertrouwen uit naar het duel met Olympique Lyon van aanstaande donderdag maar weet ook waar enkele valkuilen kunnen zitten.

‘We hebben kunnen zien dat Lyon een goede ploeg heeft dus van onderschatting kan geen sprake zijn. Dat we goed kunnen voetballen is duidelijk maar het zal weer samen met vechtlust moeten gaan, dan haal je resultaat. De voorsprong verdedigen is de verkeerde mindset. Dan gaat het vaak fout. Het doel is kampioen te worden en de Europa League te winnen. Maar de focus ligt nu enkel en alleen op Olympique Lyon waar we moeten strijden en voetballen, dan haal je resultaat’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

53 Comments

  1. Geroldkohlen

    echt een beest! en hij is van onschatbare waarde voor ons! hopelijk blijft hij nog een jaar of 2!

      1. HURBIE

        Gerold hoop het ook dat hij langer blijft
        Voor zijn algehele ontwikkeling is dat beter
        Te vroeg je nest verlaten is nooit goed

  2. Rickie

    hopelijk houden we dit elftal voor de komende 7 jaar hebben wij ook eens echt echt mooi voetbal inplaats van de kinder opas langs de kant. als de hele selectie weer weg is hebben we vast een gemiddelde leeftijd van 19 jaar…. waar gaat het naar toe ik wil zo graag de gemiddelde leeftijd op 24 a 25 bij ajax met deze jonge talentjes

    1. BobbyHaarms

      Dat is een mooi streven Rickie, maar de praktijk werkt helaas anders. Clubliefde bestaat maar tot zekere hoogte, zodra er in een topcompetitie met bankbiljetten wordt gezwaaid gaan de meesten toch echt overstag. Maar het teamgevoel bij Ajax is momenteel erg hoog, zie de oproep van Ziyech. Dit zorgt voor een gevoel van saamhorigheid en plezier hebben bij je club, waardoor je eerder geneigd bent te blijven.

      Blijft dit succesteam (grotendeels) nog 1 jaar samen ben je gewoon spekkoper.

      1. dickst14

        Als er elk jaar 2 weggaan moeten we het op kunnen brengen met de aanstormende jeugd en gerichte aankopen.
        Geld moet geinvesteerd worden om het stadion en aandelen in eigen beheer te krijgen. Dat is de basis voor de toekomst.

    2. KBouter

      Elke speler die Ajax sportief zijn plafond vind, mist iets als professional, je wilt heel graag je laten zien in een grotere competitie.

      1. nick-afca95

        Daarom moet de eredivisie langzaamaan weer een wat grotere competitie worden. Gewoon proberen spelers 1-2 jaar langer vastvte houdens als normaal is dan al een goede stap. Net zoals klaassen die eigenlijk vorige zomer al zou vertrekken. En er is hoop dat hij nog een seizoen blijft. Als je dat met meer spelers kan doen zorg je er ook voor dat jeugd spelers iets later worden gebracht waardoor ze ook op een iets latere leeftijd pas een dragende speler hoeven te zijn. Financieel is het ook goed om op zo’n manier te werk te gaan. Je betaald dan wel meer salaris, maar je haalt meer prijzengeld binnen en de transferprijzen stijgen ook. Andere clubs zullen dit voorbeeld volgen waardoor ook clubs als pec en heracles betere spelers langer vast kunnen houden. En uiteindelijk zal de eredivisie weer groeien in aanzien. Dit heeft helaas wel redelijk wat tijd nodig. Maar elk klein succes van een eredivisieclub (lang mee spelen in europa, een dragende speler langer vasthouden, een mooie transfer) is een stap in de goede richting.

        1. Bakkie

          Mooi verhaal, nick… Maar ik vrees dat als we echt een grotere competitie willen worden, dat we rijke sjeiks nodig gaan hebben

          1. nick-afca95

            Niveautje italie/frankrijk moet toch wel lukken zonder sjeiks? Wanneer de competitie beter word komt er namelijk ook behoorlijk meer geld aan tv-rechten binnen. En ik zie een sjeik bij Ajax niet gebeuren, moet er niet aan denken ook.

    3. Arie

      Dit kan best maar je moet dan voor de kanjers een beter salaris betalen voor geld kan je club liefde kopen.

      1. nick-afca95

        Je kan het geld op de bank beter in het salaris van betrouwbare kanjers steken als het aantrekken van spelers die misschien helemaal niet bij de club passen.

  3. HURBIE

    Is een goed doe van Sanchez en nu maar hopen met ze alle dat het waarheid word SUCCES

    1. HURBIE

      Als de salarissen flink worden opgewaardeerd zullen ze waarschijnlijk minder snel vertrekken
      Zo ie zo de vraagprijs voor spelers hoger maken
      Dan word het voor buitenlandse clubs minder interessant om hier goedkoop te shoppen ,want laten we eerlijk zijn
      Klaassen is toch veel te goedkoop
      Minstens het dubbele vragen voor een speler met zijn kwaliteiten

      1. Ajax Barcelona

        Ze blijven niet alleen voor het geld op jonge leeftijd. Ze willen in een grotere competitie spelen. Helaas voor Ajax betalen de grotere competities gewoon veel beter, ook beter op het moment dat Ajax de hoogte in gaat. Alleen vanwege familiezaken of heimwee of niet kunnen aarden in een ander land zal een rden voor blijven zijn. Dat zal vervolgens bij een enkeling mogelijk spelen en die moet dan ook nog goed genoeg zijn om te willen behouden voor Ajax.

      2. Ronald96

        Mee eens, als ik lees dat Klaassen +- 25 miljoen moet opleveren. Met zo’n gekke markt waarin de meest belachelijke transfersommen worden betaald mag Ajax minstens het dubbele vragen. Nee heb je..

        1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

          Punt is, is het reeel naar de speler toe. Die kan waarschijnlijk het viervoudige verdienen. Daarom is waarschijnlijk zo’n torenhoge transfersom uitgesloten.

          1. Ronald96

            Ben ik met je eens. Als er een mooie club komt en de speler wil graag moet je zo’n transfer gunnen. Maar voor buitenlandse (lees: Engelse) club is 25 miljoen een schijntje.

  4. stylo1984

    Ik ben het eens met sanchez, wil ook kampioen worden en europa league winnen… maar ze zullen et toch nog moeten laten zien. En hopen dan de kakkerlakken niks laten zien zondag

  5. Charka53

    Wel jammer hoor Sanchez kampioen worden in dit seizoen hebben we niet in eigen hand alleen als we zondag winnen en feijenix weer zo goed speelt als afgelopen zondag zijn we kampioen maar de Europa League winnen hebben we in eigen hand gewoon nog twee potjes winnen , succes !!

    1. Emilio4Ajax

      Ehhh drie…nja…morgen hoeft er niet gewonnen worden klopt, maar beter van wel…?????

  6. Kevke87

    klare taal. zeker in Europa. nu we er zo dichtbij zijn, moeten we em winnen ook. normaal gesproken slaap ik elke dag uit, maar nu ben ik gewoon vroeg wakker. droomde gewoon dat we zondag kampioen worden. heracles maakte de gelijkmaker en ajax stond al met 0-2 voor.
    nu maar hopen dat de meeste dromen geen bedrog zijn :p

  7. afcadeluxe

    las net op a.s.dat ajax hem wel wil laten gaan als er 25miljoen op tafel komt,houd hem aan zn kontrakt en verkoop hem niet voor zo weinig!!

  8. -buitenkantje rechts-

    Voetballers zijn net sls trainers meestal passanten..
    Ben het wel met nick-afca95 eens dat je moet orineren de sterkhouders te behouden.
    Dat zou kunnen als bv ieder jaar CL speelt en overwintert. CL is het bijna hoogste podium waar je je als speler kunt manifesteren. Dat samen met salaris.. Il senk dat er binnen Ajax gekeken moet worden naar een andere manier van belonen. Ook een groot deel prestatiebeloning, waarbij het salaris bv tot max 3 miljoen kan oplopen. Dus inschalen + prestatiebeloning.

    Verder ook belangrijk dat andere Ned clubs ver komen in EL. Dus clubs als PSV.. Fey.. Vitesse.. AZ.. Punten verzamelen voor het gehele Ned voetbal. Ajax kan dat niet alleen.

    1. Emilio4Ajax

      Hebben we het eerder al eens over gehad BR, maar je hebt gelijk. Bovendien denk ik dat de competitie verandert moet worden om de intensiteit terug te krijgen… Geen gelijke spelen meer toestaan bijv. Bij een gelijk spel iedere ploeg 1 punt en dan doorspelen met een golden goal voor een extra punt. Normale competitie verkorten…weet niet of het mogelijk is, maar meer midweekse wedstrijden waardoor het meer eerlijk is ten opzichte van die clubs die europees spelen. Competitie is dan, hopelijk, eerder op de kalender klaar. Daarna gaat de top 10 voor het kampioenschap en europees voetbal spelen en de andere helft om degradatie… Men kan ook de top acht zo laten spelen als in het ijshockey… Nummer 1 tegen de nummer 8 in een best of 3 of 5… Daarmee verhoog je de intensie en daar worden de spelers alleen maar beter van. Zelfde voor die clubs die om degradatie spelen…
      Gewoon maar een balletje wat ik opgooi…??

      1. Emilio4Ajax

        Moet toch mooi zijn 5 wedstrijden tegen Feijenoord of PSV in een seizoen…intensiteit genoeg…?

        1. Ajax Barcelona

          Denk ook ff aan de supporters die van buiten Amsterdam komen naar het stadion met die midweekse wedstrijden. Word ik persoonlijk niet echt vrolijk van.

          1. Emilio4Ajax

            Maar hoe is dat dan met de bekerwedstrijden…? Zijn die niet midweeks dan…?

        2. Ajax Barcelona: pro visie Cruijff - pro Wim Jonk

          Hooguit 3 tegen Feijenoord en PSV of verwaxht je dat we gaan verliezen? ?

          1. Emilio4Ajax

            3 tegen beide in de playoffs, maar ook 2 in de gewone competitie…⚽️?

      2. -buitenkantje rechts-

        Interessante ideeën Emilio.. Zoals aan alle ideeën zitten er voordelen en nadelen aan. Maar leuk om nog s een boom over op te zetten. Komt vast nog eens als onderwerp terug.

          1. -buitenkantje rechts-

            Heb een vermoeden dat daar binnenkort een stoel vrij komt..?

  9. Slingertje.

    Dat is de juiste instelling.
    Jammer dat we het kampioenschap niet in eigenhand hebben maar de EL en dat mag Ajax niet weggeven morgen dus gewoon gaan voor 1 of 2 goals als het kan.

  10. Dagrump

    Als fey verliest of gelijk speelt zou het moeten kunnen maar dan moeten wij wel winnen.

  11. JohnDoe77

    Lijken mij twee prima doelen!!! Zo zie je hoe een seizoen kan lopen! Kan een van de meest succesvolle worden sinds jaren!

  12. Jimmy1971

    De uefa moet gewoon de regel maken dat een selectie uit maximaal 20 spelers + jeugdspelers mag bestaan !
    Nu kopen clubs als Chelsea alles weg terwijl ze al 60 selectiespelers hebben , dit is 1 van de grote problemen !!
    En Sanchez , je bent een voorbeeld met jou instelling !!

  13. Ajax Barcelona

    Die andere 40 staan dan niet te boek als selectiespeler maar worden verhuurd. Er is wel een mogelijkheid voor verbetering die helaas nooit zal lukken: max. 22 selectiespelers, 10 uit eigen opleiding (min. 3 jaar) max. 3 buitenlandse inkopen per jaar waarvan 2 uit de Europese Unie en 7 spelers uit het eigen land.

    1. Jimmy1971

      Ook de Uefa zal uiteindelijk baat hebben bij een minder voorspelbaar toernooi , toch AB ?!

      1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

        Klopt maar je moet direct de mazen van verhuur eruit halen.

  14. Bert62

    Die spelers hier worden veel te goedkoop verkocht. Voor Sanchez minimaal 60 miljoen anders is het dag met het handje

Comments are closed.