There are no ads, please add some


Zondag collecte Carlo Picornie voor advertentie in De Telegraaf

Op 23 maart 2017 is het precies 20 jaar geleden dat Carlo ons werd ontnomen. Elke vijf jaar plaatsen leden van de F-Side een paginagroot bericht in De Telegraaf. Dit doen ze om Carlo, een van de oprichters van de F-Side, te eren en de herinnering aan hem levend te houden. Om deze advertentie mogelijk te maken, is er maar liefst €12.000 nodig. Dat bedrag willen ze bij elkaar krijgen door voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – FC Twente te collecteren in en rondom het stadion. 

De dood van Picornie leidde tot veel aandacht in de media. Hij was echter niet het eerste dodelijk slachtoffer van supportersgeweld. In 1991 werd FC Twente-aanhanger Eric Lassche bij rellen doodgestoken. De roman de Movo Tapes van de Nederlandse schrijver A.F.Th. van der Heijden is deels op de slag bij Beverwijk gebaseerd. CARLO – STILL NOT FORGOTTEN!!

Bron: F-side

 


Gerelateerde posts

17 reacties

 1. Jimmy1971

  Het zou hem wel trots maken als hij mee kon kijken hoe dit nu nog leeft , mooi !

 2. JohnDoe77

  Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren! Als het idee achter de actie is dat we dat ons allemaal nog eens goed herinneren, zal ik zeker mijn bijdrage leveren! RIP

 3. -buitenkantje rechts-

  Goed om te herdenken dat dit soort waanzin nooit weer moet gebeuren!
  RIP Carlo

 4. Jimmy1971

  Precies , de grootste les moet de waanzin van deze dag geweest zijn.
  Laat iedereen fysiek met rust voor welke club je ook bent , verbaal zijn plaagstootjes juist hartstikke leuk ( het is stil in ..)
  maar doe ook dit met enig respect !
  Maak met zijn allen van voetbal ( volksvermaak nr 1 ) weer een feestje waar we allemaal gerust met onze kinderen ( het goede voorbeeld gevend ) heen kunnen !
  Zoals die ijslanders en de Ieren op het EK , die maakte ook geweldige sfeer maar louter op een positieve manier !!
  Vervolgens zullen waarschijnlijk van schrik de voetballers gelijk ( hou het positieve gevoel vast ) met hun Schwalbes stoppen ..

 5. Dagrump

  Off topic snijder mag kan na dit seizoen weg bij gala. Voor 4,5 milj. Iets voor ons Ajax kan ie de jongeren bij de hand nemen !! Toch ??

 6. Bakkie

  Ik ga hier niet aan bijdragen, vind het eerlijk gezegd ook vreemd dat er nog zoveel aandacht wordt besteed aan deze idioten die in een weiland hebben afgesproken om elkaar met knuppels en hamers te lijf te gaan.

 7. Dagrump

  Off topic Sierhuis heeft Ajax aan de zege geholpen in mini klassieker!! Ga zo door boys !!

Reageren is niet mogelijk.