There are no ads, please add some


Ajax nadert EL-record Atletico; Denen sinds augustus thuis zonder tegentreffer

Ajax is inmiddels elf duels op rij in de Europa League ongeslagen. Daarmee plaatst Ajax zich in een select rijtje clubs dat dat ooit lukte. Het record staat op naam van Atletico Madrid, dat 15 duels in de Europa League op rij ongeslagen bleef. Donderdag moet Ajax proberen de reeks voort te zetten in het uitduel bij het Deense FC Kopenhagen.

FC Kopenhagen coach Ståle Solbakken stelt tegenover het Deense persbureau Ritzau dat de nul houden heilig is voor de Deense ploeg in het eerste duel tussen FC Kopenhagen en Ajax. ‘Dan hebben we een goede uitgangspositie. En als we dan ook nog zouden scoren, zou het helemaal goed zijn.’ Voor de Denen is een clean sheet geen vreemde doelstelling. De ploeg kreeg op 20 augustus voor het laatst een tegentreffer in eigen huis in alle competities. Ook in de Champions League hielden ze tot nu toe de nul.

‘Wie er favoriet is is moeilijk te zeggen,’ aldus de Deense coach. ‘Ik denk dat het ongeveer fifty-fifty is. Doorgaans staan we tegenstanders thuis heel weinig kansen toe. Dat lukte ook in Europa. Dat is een verdienste van de hele ploeg. Iedereen weet op elk moment wat hij moet doen en geeft ook defensief alles. De speelwijze is er echt ingeslepen, de spelers kennen die van binnen en buiten.’


Gerelateerde posts

30 reacties

  1. De Ajacied

   Ja ja
   20 augustus laatste tegen doelpunt thuis 😳😳
   Dat wil toch wel wat zeggen ja, dan is het aan Ajax om dit te verbreken. Baal wel van schorsingen Sanchez en Veltman hoor
   ❌❌❌

   1. De Ajacied

    Dit is denk een wedstrijd voor Neres, kan individuele actie maken, en die zul je tegen deze muur nodig hebben
    ❌❌❌

 1. Bigboss

  Records zijn er om verbroken te worden net als de statistieken. Dus ik hoop dat ajax die 15 haalt want dan zitten we in de finalen en zijn de statistieken dat er voor het laatste gescoord is in denemarken ook van de baan.

  1. BobbyHaarms

   Wij zijn Ajax…en dit gaat een taaie tegenstander worden. Ik moet het nog maar zien dat we “effe” door die defensie heen wandelen.

   1. EugAjax

    BH ook een taaie tegenstander kan verslagen worden 😄. Over twee wedstrijden moet het te doen zijn. Taaiheid klop je met creativiteit en daar heeft Ajax genoeg spelers van.

    1. BobbyHaarms

     Dat klopt EugAjax, creativiteit genoeg zou je zo zeggen. Maar als Ziyech en Schöne zo matig blijven spelen, en er van de flanken niks gecreëerd wordt én er geen bruikbare voorzetten komen voor Dolberg heb ik er echt een hard hoofd in. Ik hoop oprecht dat Ajax het tegendeel gaat bewijzen maar dit is gewoon echt geen fijne tegenstander om tegen te voetballen.

     1. EugAjax

      BH, als dat allemaal aan de hand is (en gezien vorm is het helaas niet uit te sluiten) dan zal het zeer maar dan ook zeer moeilijk worden. Zeker in Kopenhagen. Ik geloof 0 tegengoals in eigen stadion sinds augustus las ik laatst meen ik me te herinneren. Spelers als Ziyech, Schone maar ook de niet efficiente buitenspelers van ons kunnen wel er in 1 keer weer staan. Inherent aan hun creatieve stijl. Ik ben echt benieuwd!

     2. BobbyHaarms

      Hopelijk worden we positief verrast donderdag met een gunstige uitslag. Anders zitten we volgende week waarschijnlijk weer met hartkloppingen naar Ajax-Kopenhagen te kijken 😁

     3. De seijs

      We schijnen hele goeie vervangers te hebben! Maar die mogen geloof ik niet uit de doos gehaald worden, van Onze trainer Bosz.

     4. BobbyHaarms

      Dan wordt het toch eens tijd dat Peter hier serieus over gaat nadenken, ook wat betreft de competitie! 🤔

     5. In memory of Johan & Piet (AjaxBarcelona)

      De taktiek is als basis niet goed. Zoals hierook al door anderen aangegeven, het middenveld verzuipt. Neem daarbij de niet functionerende vleugels en het gaat niet werken. Middenvelders zijn momenteel niet in staat het tij te keren. Aanpassing in taktiek en hier en daar in spelers is eigenlijk gewoon een must.

     6. EugAjax

      Nog niet heel lang geleden was iedereen en jij dus ook zeer positief op middenvelders, behalve Klaassen die jij niks vind, en nu verzuipt dit middenveld? Zou het beetje met vorm te maken kunnen hebben? Beetje vertrouwen houden in Schone en Ziyech, zou je sieren. En niet meteen in paniek schieten. Klaassen blijft als enige overeind dus ik ben met je eens dat het minder draait, maar in basis hebben wij veruit beste middenveld van Nederland en zelfs als je het vergelijkt met vele Europese ploegen. Even de absolute top nog niet meegerekend. Die vallen we later aan 😄

     7. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Los van het feit dat het niet direct aan de middnvelders ligt dat dit deel verzuipt maar aan de tactiek voelen de spelers geen hete adem in hun nek. Ook al hebben ze een aantal wedstrijdn geen vorm, ze behouden een basisplek en dat is niet goed. Dat ik een tijdje geleden positief was geeft aan dat ze toen wel hun voem hadden waarbij ik inderdaad mijn bedenkingen al had tov Klaassen. Ziyech bijv. mag best voelen en merken dat wanneer hij 2-3 wedstrijden op rij geen voldoende scoort een ander in de basis komt of minimaal veel eerder gewisseld wordt. Zelfde geldt ook voor Schone, het is geen heilige.

     8. EugAjax

      Er is voor beide wat te zeggen (vast houden aan elftal of iets sneller wisselen van basis). Als je nl steeds spelers moet wisselen die ca 3 wedstrijden mindere vorm etaleren ga je ook niet op lange termijn het mee redden, want dan gaan ze te voorzichtig spelen omdat ze anders bang zijn hun plek te verliezen denk ik. Bosz heeft het vertrouwen in deze elf gegeven en daar houd hij aan vast. Toen Ajax Bosz aannam kon men dat al meteen bevroeden want Bosz is zo een type trainer die niet veel wisselt. Ik vind wel dat hij daarin te star is en daar heb je gelijk in. Hij kan op zijn minst veel eerder wisselen in een wedstrijd. En indien een wisselspeler zijn kans dan pakt dan kan je het eens zo proberen de volgende wedstrijden. Echter Bosz geeft ander voorkeur aan team samenstellen. En buiten het mindere voetbal na winsterstop heeft hij niet heel veel reden om dingen te wijzigen. Laten we hopen dat het spel snel beter word kunnen we ook nog genieten. Het AB dit lijkt wel op een voetbaldiscussie. TOP! Laten we daar maar mee doorgaan😄. Iig voor een week 😂😂. Want dan komt Kopenhagen op bezoek…

     9. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Ze gaan niet te voorzichtig spelen, juist niet. Voorzichtig spelen kost dan je plek.

 2. -buitenkantje rechts-

  Een verdedigend ingespeeld team met veel inzet.. we moeten alle zeilen bijzetten.. Dragende spelers moeten opstaan en het hele team op sleeptouw nemen.
  Begint al weer te kriebelen..

   1. -buitenkantje rechts-

    Nee, schat Kopenhagen hoger in dan Groningen.. moeten dus echt met de billen bloot.

  1. FrankiC

   Gelukkig kriebelt het weer BR!
   Ik was gisteren even bang dat je donderdag bij de buren zou gaan klaverjassen.

   1. -buitenkantje rechts-

    😂 Blijf mn cluppie volgen hoor.. Bovendien vind ik kaarten niks aan. 😆

 3. RonJ64

  Dan te hopen dat ze wel meer Ballen tonen dan tegen Groningen, ComeOn AJAX 💪🏻👍

 4. Jimmy1971

  Als we over het record heen gaan hebben we de cup !
  Eerst maar eens een resultaat tegen Kopenhagen , is een lastig ploegje ..

 5. knudde32

  met 2 buitenspeler die alleen voor eigen s6 en een spits met een vorm dip en ook geen aanvoer krijgt vrees ik dat het……. word

 6. JohnDoe77

  Wordt hoe dan ook een leuke pot, mits Ziyech en Schone de vorm weer hebben en PB zijn ogen heeft geopend voor het feit dat Younes en Traore echt NIETS toevoegen aan Ajax en alleen voor zichzelf spelen. Geen enkele bal op Dolberg. Als hij die twee weer opstelt (en dat zal wel), speel dan lekker met 10 man want elke spits is kansloos!

Reageren is niet mogelijk.