Benitez heeft boodschap voor Krul: ‘Hier is nu geen plek’

Tim Krul kwam afgelopen zomer op huurbasis naar Ajax en had gehoopt dat hij Andre Onana uit de basis kon spelen bij het eerste elftal. Het liep echter anders voor de doelman die, nadat hij van Ajax te horen heeft gekregen dat men wil meewerken aan een eventueel vertrek, ook nog eens slecht nieuws kreeg van zijn huidige werkgever Newcastle United waar manager Rafael Benitez op een persconferentie een voorlopige terugkeer van Krul uitsluit. ‘We hebben hier al de beschikking over drie keepers, dus hier is geen plek. Tim heeft speeltijd nodig bij een andere club’, waren de harde woorden van Benitez.

Bron: Twitter

Related posts

34 Comments

    1. marcussboss

      tjaah! ik had verwacht dat hij in Engeland wel wat meer krediet had opgebouwd. ik hoop hoe dan ook dat hij ergens nog aan spelen toekomt dit seizoen of dat wij hem als goede stand-in hebben achter onana.

      1. -buitenkantje rechts-

        Te lang geblesseerd geweest.. Clubs als New Castle schakelen direct door en gaan op zoek naar vervanging. Wel duidelijk signaal.

      2. FrankiC

        In elk geval niet bij Benitez. Zijn eerste aankoop afgelopen zomer was die Belgische keeper Matz Sels. Eigenaardig is wel dat Krul in de zomer wel zijn contract verlengde tot 30 juni 2018. Waarschijnlijk ervan uitgaande dat hij aan spelen zou toekomen en zich bij Ajax in de kijker zou spelen. Loopt net even anders…

        1. marcussboss

          is die nieuwe keeper wat dan? want een krul in vorm is toch wel een steunpilaar voor newcastle.

          1. FrankiC

            In 2015 verkozen tot beste Belgische doelwachter van het jaar en kostte 6,5 mio. Lag in het begin erg onder vuur bij de supporters. maar houdt Elliot vooralsnog op de bank. Ik zou ook zeggen dat een fitte Krul een zekerheidje is.

          2. marcussboss

            ooww dat klinkt opzich best veel belovend. zonde dat een blessure zoveel teweeg heeft gebracht voor Krul zijn carrière.

        2. -buitenkantje rechts-

          Naast Krul die geblesseerd was heeft Newcastle Rob Elliot, Karl Darlow en groot keeperstalent Freddie Woodman onder contract staan. Matz Sels kwam daar deze zomer nog bij van Gent.. Deze Matz Sels staat onder de lat tegenwoordig bij Newcastle waar hij trouwens aardig wat kritiek krijgt te verduren.. ook de fans van Newcastle snappen deze gang van zaken niet.

      1. -buitenkantje rechts-

        Voor 2 miljoen per jaar? Als reservekeeper? Als eerste keeper zou ik het me kunnen voorstellen. Bovendien wil Krul spelen en niet op de bank plaats nemen.

  1. KBouter

    Ja, gek hé, ze lenen een keeper uit, en gaan zelf hun eigen selectie aanvullen met een andere keeper.

    Nu is er dan 1 teveel. Dat zal een andere club worden Krul, of nog een half jaartje op het tweede plan.

  2. -buitenkantje rechts-

    Wel duidelijk.. Dezelfde boodschap heeft Krul ook al van Bosz gekregen.. Hij zit nu even in de hoek waar de klappen vallen.. Krul is te lang geblesseerd geweest en dan schakelen clubs door. Er wordt direct naar vervanging gezocht, want de belangen zijn groot.
    Maar ik kan me niet voorstellen dat Krul geen club kan krijgen op korte termijn. International en een prima staat van dienst tot zijn blessure..

    1. Basl

      Is wel een spring in het veld maar wordt steeds beter. Gelukkig niet zo zenuwachtig als Vermeer. Buiten dat heeft Krul ook bij jong-Ajax geen uitwisbare indruk gemaakt. Denk dat daar ook het probleem van Krul ligt nu. Voor zijn blessure een prima keeper maar als je nu kijkt is Onana toch vrijer en zekerder onder de lat.

      1. Charka53

        Ik denk dat hij bedoelt dat Onana niet altijd even betrouwbaar lijkt hij laat nog al vaak de bal los en dat kan ons nog wel eens de das om gaan doen .
        En waarom geen Krul als tweede keeper daar worden ze alle twee beter van .

        1. FrankiC

          Tuurlijk Charka53. Is roch heerlijk om dit seizoen met 2 behoorlijke keepers af te maken. Ik heb het trouwens niet zo op die zoutzak van Boer. Die gaat geen punten voor ons pakken hoor!

          1. Charka53

            Daar ben ik het met je eens FrankiC , Boer is er als hij nodig is maar zeker niet Ajax waardig met alle respect voor hem hoor , je moet het maar willen om tweede keus te zijn , maar ja hij zal er goed voor betaald worden.

          2. jonk supporter

            Twee eerste elftal keepers in je selectie is niet goed. Dat gaat ten koste van de vorm en spelritme van een van beide. Daar wordt een keeper niet beter van.

          3. Widi

            Ik heb het idee dat er binnen de staf meer vertrouwen is in Boer dan in Krul. Ik denk dat Krul gewoon nog steeds niet op niveau is.

        2. EugAjax

          Vervelend voor Krul. Door blessure tussen wal en schip raken is nooit leuk. Ajax heeft inmidddels een goede eerste. Als je daar de strijd niet mee wilt aangaan dan moeten Ajax, Newcastle en Krul een oplossing zoeken en kan Ajax door met Onana en Boer. Hoewel Onana en Krul beter was geweest. Twee volwaardige keepers. Goede dubbele bezetting altjd heel goed voor een topclub

Comments are closed.