Parool: RvC Ajax beschikt al over rapport Mislintat-onderzoek: ‘Indruk is dat Ajax het klein wilde houden’

De Raad van Commissarissen van Ajax zou al beschikken over het rapport over eventueel geknoei met de transfers van Sven Mislintat bij Ajax. De toezichthouders zouden in de laatste fase zitten van ‘het trekken van conclusies’, zo weet Het Parool te melden.

Er wordt uitgezien naar uitkomsten op vragen als; ‘Werd er met opzet te veel betaald voor nieuwe spelers? En zo ja, wie profiteerde daarvan?’Inmiddels vraagt iedereen zich af waarom de uitkomsten van het rapport zo lang op zich laten wachten. “Hoe langer de bekendmaking van de conclusies op zich laat wachten, hoe meer het gaat zoemen over wie daar belang bij heeft”, aldus een anonieme bron in het Parool.

Directeur van de Vereniging voor Effectenbezitters; Gerben Everts, herkent ook onvrede bij de aandeelhouders. “Ik hoop dat het zo lang duurt vanwege de vragen die wij en anderen hebben gesteld over de diepgang van het rapport. Mijn indruk is dat Ajax het onderzoek aanvankelijk klein wilde houden, waarbij het niet over alle elf transfers van Mislintat ging en ook de rol van andere bestuurders en toezichthouders niet ter sprake zou komen. Maar ik denk dat verbreding van het onderzoek de reden is voor de vertraging, en dat is goed te billijken. Al wordt het nu weleens tijd”, laat Everts optekenen. Al kan hij zich ook goed voorstellen dat Ajax wachtte tot Alex Kroes daadwerkelijk was begonnen. “Het is heel logisch dat hij als eerste te horen krijgt welke conclusies KPMG trekt over zijn directe collega’s in de directie en zijn toezichthouders”, aldus Everts.

Mocht Mislintat geld hebben verdiend aan de transfers, dan kan dat tot juridische stappen van Ajax leiden. Maar er bestaat ook een kans dat het onderzoek met een sisser afloopt omdat bewijsmateriaal wellicht lastig te vinden is, stelt de krant. Met de komst van onder anderen Kroes, Danny Blind en Marijn Beuker heeft er al een grondige vernieuwing van de top van de club plaatsgevonden. ‘Als alle procedures goed zijn doorlopen en er geen ‘smoking gun’ is, blijven alle betrokkenen buiten schot’, luidt de conclusie van Het Parool.

Related posts