‘Ajax aast op Belgisch keeperstalent Martin Henrion(16)’

Ajax is nadrukkelijk in de markt voor de het zestienjarige talent Martin Henrion, zo weet althans Sacha Tavolieri van de Belgische tak van RMC Sport te melden. Het Belgische keeperstalent staat momenteel nog onder contract bij Standard Luik. Volegsn Tavolieri is Ajax ‘zeer gecharmeerd’ van Henrion. Ajax zou inmiddels Standard toestemming hebben gevraagd om de onderhandelingen met de doelman en zijn management te openen.

Standard Luik deed Henrion tien weken geleden zelf een aanbieding om langer in de jeugdopleiding van de Belgische club te blijven spelen, maar de jonge sluitpost is vooralsnog niet op dit aanbod ingegaan. Henrion speelde tot nog toe drie interlands voor België Onder 15. Henrion zou naast Ajax ook de belangstelling genieten van niet nader genoemde clubs uit de Bundesliga.

Begin dit seizoen verzekerde Ajax zich ook al van de komst van een ander Belgisch talent; de zeventienjarige verdediger Ethan Butera, die bij Anderlecht bekendstond als een groeibriljant. Butera kampte voor zijn komst al met knieklachten. Zijn blessure is inmiddels zo zwaar dat het talent dit seizoen niet meer in actie zal komen. Daardoor moet de Belgisch jeugdinternational nog langer wachten op zijn debuut in Jong Ajax.

Rayane Bounida, Mika Godts en Stanis Idumbo Muzambo zijn drie andere talenten die de afgelopen jaren door Ajax vanuit België werden ingelijfd. Laatstgenoemde koos in januari echter voor een vertrek naar de beloftenploeg van Sevilla.

Related posts