‘Besiktas klopt komende zomer weer aan voor Berghuis’

Besiktas overweegt deze zomer opnieuw een poging te gaan wagen om Steven Berghuis over te nemen van Ajax, zo weet het Turkse medium Fanatik te melden. De 32-jarige Berghuis stond afgelopen zomer en in januari ook al in de nadrukkelijke belangstelling van de Turkse club, maar tot een overgang kwam het niet.

Mocht Ajax nog iets willen verdienen aan Berghuis, dan is deze zomer het moment om de linkspoot van de hand te doen. De rechtsbuiten ligt namelijk nog tot medio 2025 vast in de Johan Cruijff ArenA. Het Algemeen Dagblad meldde ruim twee weken geleden dat Berghuis ‘zijn opties openhoudt’. “Wel wil hij weer perspectief zien om voor de prijzen te spelen”, klonk het.

Berghuis kent wederom een zwaar seizoen met Ajax. Waar Ajax vorig seizoen op plek drie eindigden, moeten ze deze campagne alles op alles zetten om de vijfde plaats vast te houden. Berghuis zelf kampt sinds februari met een blessure. De 46-voudig international van het Nederlands elftal raakte geblesseerd in het terugduel met FK Bodø/Glimt (1-2 winst) in de Conference League en moest vervolgens zes wedstrijden aan zich voorbij laten gaan.

Ajax won slechts één van de vier competitieduels waarin Berghuis ontbrak: thuis tegen FC Utrecht (2-0). Er werd gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam (beide 2-2) en verloren van AZ (2-0). Ajax wist zonder de linkspoot ook niet te winnen van Aston Villa in de achtste finale van de Conference League (0-0 en 4-0).

Related posts