Ajax en Barcelona herdenken sterfdag Cruijff op respectvolle wijze

Ajax en FC Barcelona hebben zondag op social media aandacht besteed aan Johan Cruijff die vandaag precies acht jaar geleden stierf aan de gevolgen van longkanker. Cruijff is voor beide clubs nog altijd van grote betekenis. Cruijff brak midden jaren ’60 door in het eerste team van Ajax, waarna hij na drie Europa Cup 1 zeges in 1973 de overstap maakte naar FC Barcelona. Met beide clubs won hij zowel het landskampioenschap als de nationale beker. Cruijff stierf op 24 maart 2016 op 68-jarige leeftijd.

Ook als trainer en adviseur was hij voor Ajax en Barcelona belangrijk. Beide clubs hebben hem dan ook voor altijd in hun hart gesloten. Op social media laten de Amsterdammers weten: “In ons hart voor eeuwig.” Daarnaast gebruikt de club een eerdere uitspraak van Cruijff. “In zekere zin waarschijnlijk onsterfelijk.”

Barcelona plaatst een video van Cruijff online van de wedstrijd tussen Barcelona en Atlético Madrid uit 1973-1974, waarin Cruijff een schitterend doelpunt maakte. “Flying Dutchman 2.0”, valt daarbij te lezen.

Related posts