Volgende transfer een feit: Ajax heeft Gastón Ávila definitief binnen

Gastón Ávila is definitief speler van Ajax, zo maakt de club bekend via de clubkanalen. De 21-jarige Argentijn komt over van Royal Antwerp en tekent voor vijf jaar in de hoofdstad. Ávila is na Jakov Medic, Anton Gaaei en Josip Sutalo de vierde verdediger die directeur voetbalzaken Sven Mislintat binnenhaalt bij de recordkampioen. Ajax betaald een vast bedrag van 12,5 miljoen euro en dat kan middels bonussen nog oplopen tot maximaal 14,4 miljoen euro.

“Veel mensen zeggen dat ik qua spel op Lisandro Martínez lijk”, vertelt Ávila in gesprek met Ajax TV. “Hij is een geweldige voetballer en een groot voorbeeld. Ik heb hem eventjes ontmoet bij het Argentijnse elftal en hij is een geweldig persoon.” Mislintat is zeer blij met de komst van de linksback naar Ajax, maar plaatst tevens een kanttekening. “Hij krijgt de vrijheid om zich aan te passen. We kunnen niet van hem verwachten dat hij de nieuwe Nicolás Tagliafico of is Lisandro Martínez is op het niveau toen ze vertrokken. Hij lijkt op Nico en Lisandro toen ze naar Ajax kwamen. Daarom krijgt hij alle vrijheid om zich aan te passen en verder te ontwikkelen.”

De transfer van Ávila hing al een tijdje in de lucht. Toch was de vleugelverdediger niet de eerste keus van Mislintat. Hiroki Ito moest eigenlijk overkomen van VfB Stuttgart, maar de Japanner bleek te duur. Ajax bood tot 16 miljoen euro, waarna de Duitse club met een tegenbod zou komen. Dat gebeurde echter nooit, waardoor de Amsterdammers zich genoodzaakt voelden door te schakelen.

Related posts